keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Maahanmuuttajille tukihenkilö

HS kertoo, että keskustanuoret ehdottavat maahanmuuttajaperheille tukihenkilöä, joka kotouttaisi arkeen ja tutustuttaisi suomalaiseen kulttuuriin. Kyseessä lieneekin Helsingin keskustanuoret, joilla on somali puheenjohtajana:

http://zulublogi.blogspot.com/2009/01/helsingin-keskustanuoret.html

Koska tukihenkilön pitäisi osata somalia, on ilmeistä, että tehtävä ei sopisi suomalaiselle vaan somalille, jolla olisi vähintäänkin kokopäivätyö opettaessaan alkeellisia ja avuttomia somaleita valkoisen miehen tavoille. Mutta onnistuisiko se sittenkään? Osaisiko somali opettaa toisia somaleita suomalaisille tavoille? Se voisi olla mahdotonta, vaikeaa tai ainakin erittäin haasteellista.

Tuolla tavalla saataisiin työllistettyä laiskoja ja työtävieroksuvia somaleita, mutta palkkaa yhteiskunnan varoista siitä ei tulisi maksaa. Voisivathan jo pidempään maassa olleet neekerit tuntea solidaarisuutta myöhempiä tunkeutujia kohtaan ja tehdä tukityötä vapaaehtoisesti palkatta. Vai olisiko siinä esteenä somalien klaaniajattelu: ”Minähän en v***u noita toisen klaanin nekruja auta!”?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter