tiistai 16. kesäkuuta 2009

Surkea esitys

Turkulainen lakimies yritti rikastua nopeasti. Rikkaan suvun tyttären sieppaaminen lunnasrahojen saamiseksi onnistuikin melkein, mutta pieni virhe saatujen rahojen kanssa riitti johtamaan poliisin pikarikastujan jäljille.

Teon suunnitelmallisuutta kuvaa äänieristetyn tilan rakentaminen uudehkoon kerrostalohuoneistoon aivan Turun keskustassa. Tekijä oli ottanut melkoisen riskin rakentaessaan ”säilytystilan” ja säilyttäessään uhriaan siellä parin viikon ajan.

Teko onnistui melkein, ja tekijää mahtaakin nyt harmittaa menetetty miljoonien eurojen tarjoama loistoelämä jossakin etelän maassa. Tulevaisuudenkuva on nyt toinen: vankeinhoitolaitoksen tarjoama monen vuoden täysihoito ja loppuiäksi menetetty maine.

Jos siepattu olisi ollut työmies Möttösen vesa, poliisi olisi selvittänyt tapausta vain tavallisena arkirutiinina ilman mitään nyt nähtyjä massiivisia ja jopa aivan ylimitoitettuja toimia. Tässä näkyi jälleen kerran kansalaisten epätasa-arvo lain edessä.

Tämä tuskin jää viimeiseksi yritykseksi yrittää rikastua nopeasti. Tapahtumien yksityiskohtainen kuvaaminen mediassa vain houkuttaa uusia ”yrittäjiä” alalle.

Kuten aikaisemmin on todettu: rikos on vain yritteliäisyyden vasenkätinen muoto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter