tiistai 21. kesäkuuta 2011

Hyökkäys Jäämerellä

Yle esitti toukokuussa Hyökkäys Jäämerellä -elokuvan, jossa Richard Widmarkin esittämä hävittäjälaivan kapteeni lähtee seuraamaan neuvostoliittolaista ydinkärjin varusteltua sukellusvenettä Jäämerellä. Hieman töksähtelevää alkua lukuunottamatta elokuva on sujuva kokonaisuus.

Aluksella on mukana yli-innokas upseerioppilas, joka aluksen saatua pakotettua sukellusveneen pintaan avaa tulen sukellusvenettä kohti ilman päällikkönsä lupaa. Sukellusvene ehtii kuitenkin laukaista neljä torpedoa kohti hävittäjää, millä on kohtalokkaat seuraukset.

Elokuvan tapahtumat heijastelevat hyvin valmistumisajankohdan (1965) kylmän sodan kireää tilannetta. Aluksella on mukana saksalainen (Naton) kommodori, joka ehti palvella Kolmannen valtakunnan sukellusvenejoukoissa ja joka toimii nyt eräänlaisena neuvonantajana.

Hävittäjän päällikön toimintaa on tullut seuraamaan myös amerikkalainen neekeri lehtimies, jota tässä voidaan täysin oikeutetusti kutsua ”lehtineekeriksi” ja jota esittää Sidney Poitier. Aluksen miehistön joukossa ei näytä olevan yhtään neekeriä, mutta jostakin kumman syystä juuri lehtimiehen täytyi olla neekeri.

Kuvassa näkyvästä neekeristä tulee pakostakin mieleen gorilla.

Sinänsä harvinainen elokuva, että myös amerikkalaissotilaat kuolivat siinä.

2 kommenttia:

  1. >Kuvassa näkyvästä neekeristä tulee pakostakin
    >mieleen gorilla.

    Silmä ei valehtele. Alle referoitu mielenkiintoista kirjaa, jossa on käyty läpi viimeisiä geenitutkimuksia. Niistä ei paljoa julkisuudessa puhuta.
    http://tinyurl.com/3d6jnk2

    ".... Miksi neekerin älykkyysosamäärä on niin matala? (=70)

    Miksi neekeri muistuttaa ulkonäöltään niin paljon simpanssia?

    Miksi neekerin aggressiokäyttätyminen on erilaista kuin valkoisilla?


    Erittäin hyvä analyysi asiasta löytyy Richard D. Fuerle kirjoittamasta kirjasta Erectus Walks Among Us. Siinä on käyty läpi viimeiset tieteelliset geenitutkimukset liittyen ihmisrotuihin. Kirjassa osoitetaan, että ihmislajin kehitys tapahtui Afrikassa eri tavalla kuin muualla maailmassa. Afrikassa ei ollut luonnonvalintaa ja siellä eli samaan aikaan alempia ihmisapinoita. Kun nykyihmisiä saapui afrikaan ja he sekaantuivat varhaisempiin ihmisapinoihin ja kymmenien tuhansien vuosien kuluessa tuloksena syntyi laji, joka on jonkinlainen varhaisempien ihmisapinoiden ja nykyihmisen sekoitus (= neekeri)..."

    Tässä kappaleessa on vähän rohkeaa spekulaatiota, mutta voi pitää hyvinkin paikkansa.
    "..Vastoin tasa-arvofanaatikkojen puheita , musta ja valkoinen rotu eroavat toisistaan geneettisesti huomattavan paljon. Valkoisen eurooppalaisen ja neekerin välinen geneettinen välimatka on 0.23%, mikä on suurempi kuin esim. suden, kojootin ja koiran välinen geneettinen välimatka toisiinsa. Myös koira, kojootti ja susi voivat saada lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, kuten neekeri ja valkoinen. Vertailun vuoksi todettakoon, että simpanssin ja ihmisen geneettinen välimatka on hiukan yli 1%. Siten voidaan hiukan kärjistäen ja epätieteellisesti haarukoida, että neekeri on 4/5 ihminen ja 1/5 apina.."

    VastaaPoista
  2. Toi kirja Erectus Walks Amongst Us löytyy osoitteesta:
    http://erectuswalksamongst.us/

    Ihan tieteellisesti pätevää tekstiä lähdeviitteineen.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter