torstai 21. toukokuuta 2009

Irakilaista kuonoon Pudasjärvellä

Pudasjärvi vastaanotti ensimmäiset (mutta ei suinkaan viimeiset) all inclusive -vieraansa viime talvena.

Viime sunnuntaina kaksi isänmaallista pudasjärvistä miestä veti kuonoon erästä all inclusive -irakilaista, mikä mainittiinkin joissakin medioissa.

Olisikohan niin, että paikalliset asukkaat eivät katso hyvällä kunnan all inclusive -elättejä? Kunnan työttömyysprosentti on ollut yli 20:n jo kymmeniä vuosia.

Jokin aika sitten selvisi, että eräs 17-vuotias ”nuorukainen” olikin tosi asiassa jo ehtinyt täyttää 30 vuotta. Koska Pudasjärvelle on sijoitettu ”alaikäisiä” all inclusive -vieraita, ikänsä valehdellut ählämi jäi luultavasti kiinni juuri Pudasjärvellä. Voihan olla, että juuri tuo valehtelijaählämi sai sunnuntain kunniaksi kuonoonsa.

Sunnuntain välikohtaus tulee tuskin jäämään viimeiseksi.

Olen joskus Lapin-matkoilla poikennut kunnassa, ja täytyy sanoa, että kunta ei juurikaan tarjoa nuorille kuntalaisille mitään mahdollisuuksia. Jos metsurin tai rakennusmiehen ammatti ei kiinnosta tai siltä alalta ei löydy kaikille työtä (koska em. ammatit lienevätkin kunnan kaksi yleisintä ammattia), ainoa mahdollisuus on poismuutto tai kortisto.

Kun kuntaan muuttaa ”alaikäisiä” (muka)pakolaisia, jotka ovatkin oikeasti kymmenen vuotta vanhempia, kuntalaisten ärtymys on täysin ymmärrettävää. Jos elätit jäävät asumaan pysyvästi kuntaan, kunta järjestänee eläteille kuntalaisten kustantaman koulutuksen ja sen jälkeen tukityöpaikan. Pudasjärvinen (pitkäaikais)työtön voi vain katsoa vierestä, kun häntä, oikeaa suomalaista, syrjitään – ja se tapahtuu vielä aivan laillisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter