perjantai 19. kesäkuuta 2009

Vippiasema.fi

Vippiasema on yksi pikalainakusettajista, jonka kohderyhmä näyttää radiomainonnan perusteella olevan nuoret.

Radiomainos houkuttelee antautumaan kusetettavaksi:
”Ei ole yhtään rahaa mulla. Onko sulla? ... Vippiasema.fi, Vippiasema.fi, Vippiasema.fi, Vippiasema.fi.”

Vippiaseman web-sivu kertoo:
”Älä vaihda kanavaa. Vippiasemalla löydät oikean sävelen tilapäisiin rahahuoliin. Pitkäaikainen toimintamme rahoitusalalla takaa sinulle luotettavan ja nopean tavan hoitaa taloutesi kuntoon.”

Jos jollakin kansalaisella olisikin rahahuolia, ne eivät suinkaan korjaantuisi Vippiaseman pikalainalla vaan vain kasvaisivat, kun kusetusvipin takaisinmaksun aika tulisi.

”Neuvoja” nuorelle, joka haluaa rikastuttaa Vippiaseman kusettajia ja väärän sävelen avulla kasvattaa rahahuoliaan: aloita pienimmällä lainasummalla, jotta takaisinmaksun koittaessa voisit maksaa lainan takaisin seuraavaksi suuremmalla lainalla. Tämän voit toistaa muutaman kerran, kunnes 50 €:n laina onkin voinut kasvaa jopa yli 500 €:n suuruiseksi, josta suurin osa on mennyt Vippiasema-kusettajien taskuihin.

50 €:n viikon ”pikavipin” kulut ovat 30,60 € ja neljän viikon 62,90 €. Todelliset vuosikorot ovat vastaavasti 3191 % ja 1639 %. Jotta kusetus olisi täydellistä, kuluista on jätetty pois tekstiviestien hinnat 3,00 €/kpl.

Heinäkuussa astuvat voimaan uudet säännöt, jotka rajoittavat pikalainojen ottamista. Ehkäpä se viimeinkin rauhoittaa tätä villinä rehottavaa kusetusalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter