maanantai 22. elokuuta 2011

Ruandalainen kansantaiteilija

Kun Zulublogi kirjoitti viimeksi ruandalaisesta maailmanparantaja Francois Bazarambasta, Porvoon käräjäoikeuden käsittely oli vielä kesken, mutta niinhän siinä lopulta vain sitten kävi, että Bazarabma tuomittiin elinkautiseen vankeustuomioon. Selvä oikeusmurhahan se oli, ja siksi olikin oikein, että ruandalainen kirkonmies vei asian hovioikeuteen, joka ei toivottavasti ole sokea käräjäoikeuden tapaan.

Vaikka tämä hovioikeusrumba tuleekin maksamaan muutaman miljoonan euron veronmaksajille, se on vain pieni summa siitä, että oikeus toteutuu. Paras vaihtoehto olisi tietenkin antaa Francois Bazaramballe menolippu Ruandaan, ja antaa Ruandan viranomaisten tehdä hänelle, mitä haluavat.

Francois Bazaramba oli selvästikin visionääri, ja hänellä oli mielessään kuva paremmasta Ruandasta. Mitä hän Ruandassa tosiasiassa sitten tekikin, se on ainoastaan sivuseikka. Kuten sanotaankin, tarkoitus pyhittää keinot.

Zulublogi on vakuuttunut siitä, että Bazaramba ei ole kansanmurhaaja vaan vain eräänlainen kansantaiteilija. Sanotaanhan, että rapatessa roiskuu. Jos Bazaramban taiteenteossa on tutsiveri vähän roiskunutkin, se on vain kuulunut asiaan. Ehkäpä joskus vuosien (vuosikymmenten) kuluttua vasta ymmärretään, minkälainen nero Bazaramba todellisuudessa oli. Ehkä tuolloin sanotaan, että hän oli vain väärinymmärretty nero ja joutui sen vuoksi tuomituksi, koska hänen aikalaisensa eivät ymmärtäneet hänen nerouttaan ja suuruuttaan.

Aikaisempi kirjoitus:

http://zulublogi.blogspot.com/2009/06/oikeutta-ruandaan.html


Jos hovioikeus päätyy käräjäoikeuden kannalle, on selvää, että käsittely jatkuu KO:ssa. Jos KO päätyy vapauttavalle kannalle, Francois Bazaramballe on luvassa muhkea korvaus korkoineen suomalaisilta veronmaksajilta noin viiden vuoden vankeusajalta. Muistettakoon, että Bazaramban eräänlainen suomalainen ”virkasisar” Anneli Auer vaatii valtiolta tuntuvaa korvausta vankeusajaltaan.

Jos Francois Bazaramban kaltaisia suunnannäyttäjiä ja tienraivaajia olisi (ollut) enemmän, maailma olisi niin valkoiselle miehelle kuin neekerillekin paljon parempi paikka elää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter