Varsin moni maahan (jollakin verukkeella) tulleista ulkomaalaista kokee Pohjolan sivistyksen pariin päästyään gastronomisen herätyksen ja halun alkaa valmistaa suomalaisille joko jotakin etnistä ruokaa tai pikaruokaa. Hyvin usein näillä uusilla ”yrittäjillä” ei ollut vielä kotimaassa ollessaan mitään muuta kokemusta ravintolabisneksestä kuin maleksiminen jonkin kebab-kojun tai -baarin kulmilla. Heti Suomeen päästyään näistä entisistä autonkuljettajista, rakennusapumiehistä ym. joutilaista tulee ravintola-alan ammattilaisia.
Merkillepantavaa näissä ”kebabbiloissa” on se, että kaikki asiakkaat ovat aina suomalaisia. Mikähän siinä on, että yhden maahanmuuttajan valmistama ”ruoka” ei kelpaa toiselle maahanmuuttajalle? Olisikohan se, että ruoka tehdään varta vasten suomalaisille.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kirjoita selvästi ja kohteliaasti