tiistai 19. toukokuuta 2009

Arajärvi presidentiksi

Presidentti Tarja Halosen toisen kauden jälkimmäinen puolisko on meneillään. Lain mukaan Halonen ei voi enää asettua ehdolle kolmannelle kaudelle, vaikka omaa halua tai kannatusta kansan keskuudessa (jostakin käsittämättömästä syystä) vielä olisikin. Kansan enemmistö näyttää olevan niin tyhmää, että se antaisi Halosen jatkaa virassaan vaikka ikuisesti, jos se vain olisi mahdollista.

Halosen presidenttiuran päättyminen tarkoittaa konkreettisesti sitä, että Halosen ja huvineuvos Pentti Arajärven isännöimiä Linnanjuhlia ja koomisia ulkomaan edustusmatkoja ei enää nähdä 2012. Tilanne näyttää todella pahalta, vaikka sen toteutumiseen onkin vielä runsaasti aikaa.

Apu on kuitenkin lähempänä kuin kukaan osaisi arvatakaan, ja siksi Zulublogi rohkeneekin ehdottaa seuraavaa: Huvineuvos Arajärvi jatkaa siitä, mihin Halonen lopettaa mitäänsanomattoman presidenttiuransa, josta voidaankin sitten todeta: 12 vuotta ja aivan suotta.

Arajärvi asettuu presidenttiehdokkaaksi vuoden 2011 lopulla alkavassa kampanjoinnissa, ja loppu onkin sitten historiaa. Jos 52 prosenttia suomalaisista oli väärässä siinä, että Halonen oli paras ehdokas presidentiksi, he voivat olla yhtä väärässä toisenkin (tai oikeastaan kolmannenkin) kerran ja valita Arajärven maan johtoon.

Arajärven maailmankatsomus näyttää olevan hyvin samanlainen Halosen kanssa, mitä tulee kaikenlaisten vähemmistöjen asioihin ja ongelmiin. Sen tähden on varsin luultavaa, että kun Presidentinlinnan ”isäntä” tulee vaihtumaan, mitään muutosta missään asiassa ei tulla havaitsemaan, vaan kaikki tulee jatkumaan entiseen malliin. Voisihan myös olla niinkin, että Halonen toimisi takapiruna ja presidentti Arajärvi olisikin vain eräänlainen sätkynukke, joka toteuttaisi Halosen vasemmistolaisesti vääristyneitä visioita.

Ulkomaan virkamatkoilla Arajärvi pääsisi vuorostaan parrasvaloihin eikä enää joutuisi kurkkimaan Halosen helmojen takaa. Ehkäpä Arajärven englannin kielen taitokin olisi parempi kuin Halosen.

Voi vain innolla odottaa presidentti Arajärven ensimmäistä uudenvuoden puhetta. Arajärvellä pokeri pitää ainakin Halosta paremmin, eikä sen vuoksi olisi kovin luultavaa, että Arajärven naamavärkki vääntyisi Halosen tapaan tahattomasti koomiseen virneeseen.

Koska kampanjoinnin alkamiseen on vielä aikaa yli kaksi vuotta, nyt olisi hyvä aika aloittaa valmistelut huvineuvos Arajärven suostutteluun presidentiksi ja kannatusliikkeen perustamiseksi. Kahdessa vuodessa lähes kaikki on mahdollista.

Halonen tuskin panisi pahakseen, vaikka saisi jatkaa presidenttiparin parempana puoliskona vielä seuraavat kuusi mutta (jos pahin toteutuisi) jopa kaksitoista vuotta. Asuntoasiat valtion maksuttomana vuokralaisenakin myös järjestyisivät (tai jatkuisivat) mukavasti.

Koska presidentin (viran) merkitys on sitten UKK:n päivien laskenut kuin lehmän häntä ja virka on muuttumassa lähinnä vain edustukselliseksi (vrt. Ruotsin kuningas), presidentin henkilöllä ei ole enää käytännössä mitään merkitystä, minkä Halonen on selvästi osoittanut kuluneiden yhdeksän vuoden aikana. Sen tähden presidentin virkaa voi hoitaa Pentti Arajärvi tai kuka tahansa kansalainen. Halonen (pääsiäistrulliolemuksineen) tulee säilymään lyömättömänä - ikuisesti.

1 kommentti:

  1. Jos toi toteutuu niin miellä on Pentti Arajärvi armeijan ylipäällikkönä. Mää lähden Suomesta!

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter