perjantai 15. toukokuuta 2009

Fuck you

Naisbrittipoppari Lily Allen on tehnyt kappaleen Fuck you, jonka sanat kertovat kaiken olennaisen. ”Fuck you” toistetaan laulussa peräti 25 kertaa, mikä lieneekin maailmanennätys alallaan.

Ehkäpä kappaleesta saadaan Suomi-versio, jonka itseoikeutetuksi esittäjäksi sopisi PMMP, jonka tyyliin kappale sopisi kuin banaani neekerin käteen. ”Fak jyy”:ssä on tosin vain kaksi tavua, joten perinteinen ”haista v***u” ei oikein sopisi siihen, mutta ”haist' v***” ajannee saman asian.

Yhdysvalloissa oli ainakin yhteen aikaan voimassa laki, joka kielsi voimakkaan vulgaarin kielen laulujen teksteissä, ja lievemmissäkin tapauksissa niistä täytyi olla varoittava maininta levyn kannessa.

Eipä olekaan mikään ihme, että laulun nimi on englannin puhekielen yleisimpiä sanontoja, ja Lily Allenin rallatuksen myötä sen suosio ja käyttötilanteet tulevat vain lisääntymään.

70-luvun lopussa uuden aallon kappaleiden sanat herättivät pahennusta, mutta ne ovat kesyä kamaa verrattuna Lily Allenin 00-luvun lopun haistatteluun. ”Fuck you!” Lily Allen.

2 kommenttia:

  1. Pfft, amatööri. Insane Clown Posse jo vuonna 1999: http://www.stlyrics.com/songs/i/insaneclownposse1933/fucktheworld91017.html

    VastaaPoista
  2. Sanottakoon puolustuksena se, että en muista koskaan kuulleeni mainittua kappaletta, ja lieneekin varsin luultavaa, että sitä ei ole kovin usein esitetty suomalaisella radiokanavalla.

    Allenin kappale näyttää nyt olevan Energyn soittolistalla, ja se esitetään useamman kerran vuorokaudessa

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter