keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Sikainfluenssa tulee ja "tappaa"

Sikainfluenssa, jota on kutsuttu myös sikaflunssaksi, on lietsonut kauhua ja paniikkia maailmalla jo kuukauden ajan. Eräs Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) professori, josta kukaan ei ollut aikaisemmin kuullut mitään, on päässyt pätemään julkisuudessa ja antamaan päivittäin eri uutislähetyksissä itsestään selviä lausuntoja sikaflunssasta. THL on yksi verovaroin ylläpidettävä laitos, jonka hyödyllisyys nykyisessä koossaan (suojatyöpaikka) on kyseenalainen.

WHO esitti jokin aika sitten suosituksen, että virustautia ei kutsuttaisi sikainfluenssaksi, koska sillä ei ole mitään tekemistä sikojen kanssa. Parempi olisi puhua H1N1-viruksesta.

Egyptin ählämienemmistö (profeetta Muhammedin oppien mukaan aivopestyt rättipäät) pääsi osoittamaan mahtiaan määräämällä kaikki maan siat, jotka kuuluivat koptivähemmistön (varhaiskristityt) normaaliin ruokavalioon, tapettaviksi ja hävitettäviksi. Tilanne Egyptissä tällä hetkellä lieneekin se, että maassa ei ole ainoatakaan elävää oikeaa sikaa, jos lähes 80 miljoonaa ählämisikaa jätetään pois laskuista. Tämä oli raakaa politiikkaa ja syrjintää, jolla muslimit pääsivät nokittamaan vääräuskoisia kopteja, jotka sijoittuvat kuitenkin kaikilla arvoasteikoilla selvästikin muslimien yläpuolelle.

Tautiin kuolleita on tähän asti ollut vain kourallinen, ja useilla sairastuneilla oireet ovat olleet vain keskimääräisen influenssan oireiden tasoa. Maailman median uutisointi ei ole ollut missään suhteessa taudin uhrien määrään tai globaaliin uhkaan. Kiinassa kuolee päivittäin moninkertainen määrä työtapaturmissa, mutta se ei ole koskaan ollut uutisen arvoinen.

Medialla on ollut puute globaalista uutisaiheesta, ja kun nyt sopiva ehdokas on löydetty, maailmanlaajuinen media on valjastanut kaikki voimansa, jotta aiheesta on saatu maailman ykkösaihe. Se tuleekin pysymään ainakin kansallisena ykkösaiheena niin kauan kuin jossakin maassa löydetään uusi tartuntaepäily.

Kunhan media jatkaa H1N1-uutisointiaan, pihtiputaan mummotkin alkavat pian miettiä mielissään, mihin se mies oikein kuoli silloin aikanaan, koska kuolinsyykin jäi vähän epäselväksi. Ettei vain raukka olisi kuollut sikaflunssaan?

1 kommentti:

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter