perjantai 16. joulukuuta 2011

Perussuomalaiset joulunvietossa

Helsingin seurakuntayhtymän Kirkko ja kaupunki -lehti on julkaissut sarjakuvataiteilija Ville Rannan pilakuvan, jossa on perussuomalaisia kansanedustajia joulupukkina ja tonttuina.

Kotimaa24-verkkolehden mukaan:

- Timo Soinin näköinen mieshahmo on joulupukkina, joka toivottaa hyvää joulua kaikille ”suomalaisille heteroseksuaaleille valkoihoisille konservatiiveille”.
- Pentti Oinosen näköinen tonttu toivottaa muille ”paskaa joulua”.
- Olli Immosen näköinen hahmo lisää edelliseen, että ”Teidät sais ampua.”

Lisäksi kaksi muuta tunnistamatonta hahmoa toivottaa muille ”lähtöpasseja Suomesta”.

Onko tällainen herjaaminen pilapiirroksen avulla sopivaa seurakuntalehdelle? Tälläkö tavalla kirkko opettaa kristillisiä arvojaan?

Jos kirkon mielikuva maan toiseksi suurimmasta puolueesta on tuollainen, se tuskin mairittelee perussuomalaisia. Jos perussuomalaiset tai jokin muu taho olisi pilkannut kirkkoa tai sen tärkeinä pitämiä arvoja samalla tavalla, siitä olisi noussut aivan eri suuruusluokan kohu.

Ville Ranta sai julkisuutta helmikuussa 2006 kulttuurilehti Kaltion verkkosivuilla julkaistulla sarjakuvallaan profeetta Muhammedista.



2 kommenttia:

  1. No tuota. Mielestäni on hieman sääli, että Suomen suurimman potentiaalin omaava puolue alkaa tohkeissaan nyyhkyttämään vihervasemmistolaisen ammattiloukkaantujan tapaan, heti kun joku vitsiveikko laittaa (ainakin omasta mielestäni) ihan kelpo satiiria "razzistinatzeista".

    Huumorintajuinenhan ei ole se joka nauraa muita loukkaaville jutuille, vaan se joka hekottelee itseä, joskus verisestikkin, loukkaaville pilkkakirveille! :)

    VastaaPoista
  2. Itseironiaa täytyy toki aina olla sopivin annoksin.

    Jos pilakuva olisi julkaistu vihervasemmiston äänenkannattajassa Vihreässä Langassa tai jossakin muussa vasemmistopropagandassa, sen olisi voinut hyvin ymmärtää, mutta jos kristillinen seurakuntalehti tekee tuollaista, sitä on jo vaikea ymmärtää. Pysyköön luterilainen kirkko erossa politiikasta.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter