perjantai 9. joulukuuta 2011

Theroux ja neekerivangit

Tutkiva journalisti Louis Theroux vieraili viikon jaksossa Miamin jättivankilassa, joka on suunnaton tutkintavankila. On sanomattakin selvää, että suurin osa vangeista on neekereitä.

Eräs 21-vuotias neekeri (tietenkin) oli saanut 40 vuoden tuomion 20 dollarin velanperinnän yhteydessä, kun hän puukotti toisen neekerin kuoliaaksi. Velallinen oli ilmeisestikin kieltäytynyt maksamasta 20 dollarin velkaa ja sai sen vuoksi veitsestä.

Kuuntelemalla Therouxin haastattelemia neekereitä saa hyvän kuvan neekerien ajatus- ja arvomaailmasta. Vaikka niin Miamin tutkintavankilaan kuin muihinkin Yhdysvaltojen vankiloihin päätyy neekerien alin ja heikkolahjaisin kasti, se antaa kuitenkin hyvän kuvan siitä, millaisia neekerit todellisuudessa ovat. Se on aivan toinen kuin tv-sarjojen koulutetut lakimies-, lääkäri- ym. neekerit antavat valheellisesti ymmärtää.

Ainoastaan tyhmin neekeri puukottaa toisen neekerin 20 dollarin vuoksi, jää vielä siitä kiinni ja saa kymmenien vuosien tuomion. Neekeri kehui vielä, että kyllä vankilaolot aina kotiolot voittaa.

21-vuotias neekeri kertoi kotioloistaan: äiti on juoppo, sisko on huora ja veljestä ei ole mihinkään. Löytyyko syy neekerin epätoivoiseen tekoon ankeista kotioloista (jotka tosin edustavat neekerien aivan keskiverto kotioloja)? Onko neekerimurhaaja sittenkin vain olosuhteiden uhri?

Vaikka neekereitä on asunut Yhdysvalloissa jo satoja vuosia ja suurin osa on syntyperäisiä amerikanneekereitä, miten voi olla mahdollista, että he eivät ole vieläkään integroituneet eli ”kotoutuneet” amerikkalaiseen yhteiskuntaan?

Miten sitten Suomeen Afrikan kehitysmaaoloista tulevat neekerit voisivat sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan? Kyse ei ole mistään yhteiskunnallisista oloista vaan ainoastaan neekeriperimästä, josta professori Tatu Vanhanen esitti omia tieteellisiä näkemyksiään jo 2004.

Asia on yksinkertaisesti vain niin, että neekerien on hyvin vaikea sopeutua valkoisen miehen järjestäytyneeseen ja kurinalaiseen yhteiskuntaan, ja sopeutumattomuus aiheuttaa sitten monenlaisia lieveilmiöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter