sunnuntai 23. lokakuuta 2011

I hate niggers

Die hard 3 -elokuvassa Bruce Willisin esittämä poliisi osuu asian ytimeen: I hate niggers.

On tietenkin pieni riski mennä esittämään mielipiteensä tuolla tavalla neekerien asuinsijoilla New Yorkin Harlemissa.


Neekerit keräävät joukkonsa ja tulevat uhittelemaan. Ehkäpä he ajattelevat, että koko joukon yhteinen ÄO on sama kuin heidän yhteenlaskettu ÄO:nsä.


Sanoja ei tarvitse vaihtaa, vaan eläinten tapaan pelkkä vilkaisu neekerikollegaan riittää. Kuvassa on muuten harvinaisen vastenmielisen näköisiä neekereitä. Koripallo täytyy tietenkin olla mukana, mutta ehkäpä se on eräänlainen nukenkorvike rastatukkaiselle, joka on vieroitettu liian aikaisin turvallisesta neekeripenikan elämästä...


Joukon älykkö tekee aloitteen. Veitsi kädessä ja kymmenen steroidineekeriä tukena on helppo käydä käsiksi valkoiseen mieheen.


Kyseessä on vain elokuvakohtaus, mutta elokuvan neekereille löytyy kuitenkin selviä esikuvia oikeasta elämästä, eli neekerit on esitetty sellaisina kuin heitä voi nähdä lähes missä tahansa yhdysvaltalaisessa kaupungissa, joissa asuu neekereitä.

Vaikka elokuvassa on arkipäivä, joku saattaisi ajatella, miksi ”nuoret reippaat mustat miehet” maleksivat kadulla. Miksi he eivät ole työssä? Onko kyseessä yleinen vapaapäivä? Ovatko he lomalla? Tekevätkö he yötyötä ja ovat nyt päivävapaalla? Ei, kaikkiin kysymyksiin tulee kielteinen vastaus. He eivät todellakaan ole työssä, sillä kukapa palkkaisi tuollaisia rosvoja ja retkuja. He vain kuluttavat loputonta aikaansa kadulla.

Willisin toteamukseen onkin helppo yhtyä: I hate niggers.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter