sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Ennen asioista puhuttiin...

... niiden oikeilla nimillä.

Yle esitti kuluneella viikolla lyhytfilmejä suomalaisesta makeisteollisuudesta 1940- ja 60-luvuilta. Eräässä ”kevennyksessä” kertojaääni kysyi katsojilta, mitä mustaksi mennyt tv-ruutu esittää. Hän kertoi huvittuneena vastauksen: NEEKERI syö lakritsia hiilikellarissa.

Tänään Radio Suomessa kerrottiin vanhoista suomalaisista tietokilpailuista. Venäläisille sotavangeille järjestettiin tietokilpailuja, joiden perusteella kuulijallekin tuli selväksi, että ryssät ovat tyhmiä. Eräs ei tiennyt, missä valtiossa sijaitsee Kuolan niemimaa. No, ehkä se oli vain sotapropagandaa: sopivilla kysymyksillä kuka tahansa saadaan näyttämään tyhmältä.

Radio Suomi kertoi myös, että Markus-setä järjesti ohjelmassaan lapsille tietokilpailuja. Hän kysyi paikalla olevilta lapsilta seuraavan kysymyksen: Tiellä käveli iso NEEKERI ja pieni NEEKERI. Pieni NEEKERI oli ison NEEKERIN poika, mutta iso NEEKERI ei ollut pienen NEEKERIN isä. Miten se oli mahdollista?

Markus-sedän lapsiyleisöstä tytöt vastasivat väärin, mutta pojat tiesivät oikean vastauksen. Tiedätkö sinä oikean vastauksen?

NEEKERI oli ennen myös laulun aiheena. NEEKERI-lauluja on tehty jo 30-luvulta lähtien, mutta seuraavat uudemmat tulevat mieleeni:

Mikko Alatalo: Kyllä sitä nyt ollaan niin NEEKERIÄ

Kake Singers: Me halutaan olla NEEKEREITÄ

Irwin Goodman: Mutakuono ja lakupelle

Nykyisenä tekopyhyyden ja hurskastelun aikana kaikki mainitut kappaleet ovat (ainakin) tv-maksurahoitteissa Yleisradiossa soittokiellossa.

3 kommenttia:

  1. Minä en tiedä vastausta Markus sedän kysymykseen. Kertoisitko, Zulu, sen täällä?

    VastaaPoista
  2. Usein oikea vastaus on niin helppo ja ilmeinen, että sitä voi olla vaikea keksiä – niin kuin tässäkin.

    Iso NEEKERI oli tietenkin pienen NEEKERIN äiti.

    VastaaPoista
  3. Että sä olet SÄÄLITTÄVÄ:D Tekisit itsellesi palveluksen ja hankkisit elämän....voi raukkaa.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter