keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Theroux ja uusnatsit

Yle Teema esitti maanantaina ohjelman Theroux ja uusnatsit, jossa brittiläisen yleisradioyhtiön BBC:n toimittaja Louis Theroux matkusti eteläiseen Kaliforniaan haastattelemaan paikallisia ”uusnatseja”.

Yleisradio kuvasi ohjelmaa seuraavalla tavalla: ”Louis Theroux matkaa Kaliforniaan tapaamaan Yhdysvaltain pahamaineisinta uusnatsia Tom Metzgeriä ja hänen kannattajiaan. Rasistiset laulut raikuvat ja nahkapäät tivaavat Louisinkin syntyperää.”

Yleisradion ohjelmakuvaus on aika raflaava ja osin paikkaansapitämätön.

Ohjelma oli tasoltaan huono. Näytti ikäänkuin siltä, että Theroux ei oikein saanut otetta aiheesta, jota hän itse kuvasi vastenmieliseksi. Huvittavina ohjelmassa oli se, kun haastateltavat, jotka epäilivät Therouxia juutalaiseksi, kyselivät, onko tämä juutalainen. Theroux ei myöntänyt suoraan mitään, mutta kertoi toisessa yhteydessä olevan ”monikulttuurinen”.

Haastateltavien sanoma oli yksinkertaisesti vain se, että neekerit pois Yhdysvalloista. Jos neekerit aiheuttavat suuren osan Yhdysvaltojen ongelmista, vaatimukselle on hyvät perusteet.

Median pitäisi olla puolueeton. Valitsemalla ”sopivat” haastateltavat, kysymällä ”sopivia” kysymyksiä ja ”sopivan” leikkaustekniikan avulla minkä tahansa asian merkitys saadaan muutettua tai pahimmillaan jopa käännettyä päinvastaiseksi. Jos haastattelija on päinvastaista mieltä kuin haastateltavat tai kokee haastateltavien mielipiteet selvästi vastenmielisiksi, haastattelija ei voi olla täysin objektiivinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter