lauantai 22. lokakuuta 2011

Luonnonvalinta

Ennen valkoisen miehen saapumista Pohjois-Amerikkaan mantereella asui yli sata intiaaniheimoa. Suurimmat heimot ovat tulleet tunnetuiksi lännenelokuvista, mutta siellä oli myös hajallaan lukuisia pieniä heimoja, joista hyvin harva on koskaan kuullut mitään. Espanjalaiset hävittivät osan mantereen kaakkoisosan heimoista jo melko pian löydettyään ”uuden mantereen”, mutta varsinaisen tuhoamisen aloittivat englantilaiset ja ranskalaiset 1700-luvun alussa.

Ennen valkoisen miehen tuloa intiaanien väestönkasvua rajoittivat sodat toisia heimoja vastaan ja tappavat taudit. Valkoisen miehen tuomat taudit lisäsivät vielä intiaanien kuolleisuutta. Intiaanien keskuudessa oli tapahtunut luonnonvalintaa – aivan samalla tavalla kuin tapahtuu kaikkien luonnonvaraisten eläinten keskuudessa – ja sen ansiosta heikot yksilöt kuolivat pois ja vahvat jäivät eloon jatkamaan sukua. Tämä piti intiaaniheimot elinvoimaisina ja vahvoina huolimatta valkoisen miehen harjoittamasta toiminnasta, jota jotkut ovat joskus kutsuneet kansanmurhaksi. Intiaanit selvisivät kuitenkin siitä, koska luonnonvalinta oli jalostanut heidät vahvoiksi.

Samanlaista valintaa on tapahtunut muillakin mantereilla ja muiden rotujen keskuudessa, mutta valkoisen miehen kehittynyt kulttuuri ja lääketiede ovat mahdollistaneet sen, että elinkelvottomatkin yksilöt voidaan parantaa aikaisemmin kuolemaan johtavista sairauksista ja antaa heille mahdollisuus jatkaa rappeutunutta sukuaan.

Valkoinen mies on vienyt osaamistaan kaikille mantereille. Sen ja kehitysyhteistyöjärjestöjen avustustyön ansiosta jokaiselle aikaisemmin kuolemaan tuomitulle neekerille jms. henkilölle luodaan luonnonvalinnan vastaisesti keinotekoiset mahdollisuudet säilyä hengissä ja jatkaa sukua. Tämä kaikki tulee johtamaan siihen, että maapallon ekosysteemi ei yksinkertaisesti pysty elättämään tuollaista joukkoa, joista suurin osa olisi kuollut, jos luonnonvalinnan olisi annettu toteutua. Seuraus tästä tulee olemaan globaali väestönräjähdys, jonka vakavat seuraukset tulevat koskettamaan myös OECD-maissa asuvia valkoisia.

Kaikenlaiset rotujen sekoitukset tulevat johtamaan rotujen rappeutumiseen. Tämä on nähtävissä mm. Yhdysvalloissa. Joku saattaisi kuvitella, että ”valkoinen veri” neekerissä jalostaisi neekeriä (eli jonkinasteisesta mulattia), mutta asia lieneekin päinvastainen.

Eri rotujen säilyttämisessä erillään on vahvat perusteet, ja mm. Etelä-Afrikassa vanhoina hyvinä aikoina harjoitetulle Apartheid-politiikalle löytyivät perusteet uskonnosta ja raamatusta. Rotujen sekoitusten huonot seuraukset ovat hyvin nähtävissä mm. koiramaailmasta: kahden erirotuisen koiran jälkeläinen on ominaisuuksiltaan aina vanhempiaan huonompi, ja mitä pidemmälle tämä rotujen sekoitus jatkuu, sitä elinkelvottomampi jälkeläisestä tulee.

1 kommentti:

  1. Että sisäsiittoisuudella saadaan terveempiä yksilöitä vai?

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter