maanantai 12. joulukuuta 2011

Neekereiden kolme menestymisalaa USA:ssa

Yhdysvalloissa on usein tapana sanoa, että neekereillä on (vain) kolme alaa, joilla he voivat menestyä. Neljäs ja suurin on tietenkin rikosala, mutta jostakin syystä sitä ei (haluta) mainita.

Jos toisi esille neekerien kunnostautumisen rikosalalla, siinä saisi vain rasistin leiman, vaikka tottahan se tietenkin on. Tätä todistaa neekerien yliedustus Yhdysvaltojen vankiloissa.

Nuo kolme (muuta) alaa ovat urheilu, musiikki ja sotilasura.

Yhdysvalloissa on (ollut) monia tunnettuja neekeriurheilijoita, joiden luetteleminen tässä ei kuitenkaan kuulu blogin julkaispolitiikkaan eikä ole nyt muutenkaan tarpeen.

Musiikissa on myös (ollut) useita neekeriyhtyeitä ja -artisteja. 20-luvulla neekerit aloittivat musiikkisuuntauksen, jota Suomessa kutsuttiin neekerijatsiksi. Vasta 30-luvulla myös valkoiset perustivat ns. bigbandeja, joista tunnetuin lieneekin sota-aikana lento-onnettomuudessa menehtyneen Benny Goodmanin orkesteri.

Vielä 50-luvulla suuri osa kevyen musiikin (joka sai alkunsa rock-musiikista) yhtyeet ja artistit olivat neekerisellaisia. Monet vanhemmat eivät tosin katsoneet hyvällä, jos heidän jälkikasvunsa kuunteli neekerimusiikkia.

Vasta 60-luvulla valkoisten osuus kasvoi suuremmaksi, ja tämä jako on edelleenkin voimassa huolimatta neekerien kehittämästä hiphop- ja rap-musiikista (joka on itseni ja kaikkien kavereideni ja muiden tuttujeni mielestä täyttä skeidaa).

Armeija tarjoaa amerikkalaisneekereille mahdollisuuden menestyä työuralla. Yhdysvaltojen eri aselajien kenraaleista kuitenkin vain pieni osa on neekereitä, eikä se ole samassa suhteessa neekerien osuuteen koko armeijassa. Myös hävittäjälentäjistä vain pieni osa on neekereitä. Olisikohan syynä se, että hävittäjää lentäessä täytyy ajatella monia asioita samanaikaisesti? Helikopterin lentäminen on sitä vastoin erittäin helppoa.

Kaikki edellä mainitut urat tarjoavat neekereille mahdollisuuden, mutta siinä on eräs mutta. Menestyäkseen neekereiden tulee olla lahjakkaita alallaan. Tosin armeijassa vasta ylemmissä upseerinviroissa tarvitaan jonkinlaista lahjakkuutta. Alemmissa upseerinviroissa ja miehistössä pärjää, kunhan vain osaa juosta ja tekee kuuliaisesti, mitä esimiehet määräävät.

Miksi neekerit loistavat poissaolollaan tieteen ja taiteen saavutuksissa? Hyvin harva neekeri on saanut mitään aikaan tieteen tai taiteen saralla. Suurin osa tieteen saavutuksista ja keksinnöistä on valkoisen miehen tekemiä. Menestyminen tiedemiehenä tai keksijänä vaatii varmastikin älykkyyttä, ja jos neekerit eivät menesty tuolla alalla, eikö silloin voida tehdä se päätelmä, että neekereillä on jonkinlainen älyvaje?

Sama pätee myös taiteeseen. Taidemaalarit, runoilijat, kirjailijat ja klassisen musiikin säveltäjät ja soittajat ovat enimmäkseen valkoisia. Neekerin näkee hyvin harvoin näkee amerikkalaisessa sinfoniaorkesterissa. Sinfoniaorkesterin soittajat sanovat, että soittaminen vaatii älykkyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter