torstai 29. joulukuuta 2011

Pudasjärvi panostaa tulevaisuuteen

Oululainen tuttava kertoi huolestuttavia uutisia Pudasjärven ”tulevaisuuden suunnitelmista”.

Lainaus Pudasjärven kaupungin internetsivulta:

”Pudasjärven kaupunginvaltuuston yksimielisesti hyväksymän Kuntasuunnitelman yksi keskeisin tavoite on alenevan väestökehityksen suunnan muuttaminen. Tavoitteena on, että Pudasjärven asukasluku saadaan nousuun ja että verotulot sekä matkailutulo kasvavat valtakunnan keskimääräisen kasvun mukaisesti. Tulevaisuudessa kyse on myös työvoiman saatavuuden varmistamisesta. Työvoiman varmistamiseksi ja oppilaitosten riittävän opiskelijamäärän turvaamiseksi tavoitteena on, että vuoteen 2018 mennessä maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuus Pudasjärven väestöstä on noussut 10 %:iin. Suhdeluku olisi silloin sama kuin Helsingissä tällä hetkellä.”

Asuttamalla maahanmuuttajia Pudasjärvelle asukasluku saadaan varmastikin nousuun, mutta vero- tai matkailutulot eivät juurikaan nouse. Verotulot nousevat vain sillä tavalla, että valtion maksamasta pakolaisohjaajan palkasta osa jää kuntaan kuntaverona, mutta maahanmuuttajat itse eivät tuo euroakaan verotuloja kuntaan.

Maahanmuuttajien ainoa työllistymismahdollisuus on käytännössä valtion tai kunnan tukityö. Jos heidän osuutensa kunnan väkiluvusta nousee 10 prosenttiin, se karkottaa varmastikin matkailijat.

Tavoite työvoiman varmistamiseksi tuntuu oudolta. Kunnan työttömyysprosentti on viimeiset vuosikymmenet ollut noin 20 prosenttia, mikä ei oikein tue pelkoa työvoimapulasta. Suurin osa kuntaan tulevista maahanmuuttajista siten vain kasvattaa tuota lukua.

Maahanmuuttajien määrän kasvaminen 10 prosentin osuuteen väestöstä kunnassa, jossa on jo nyt paljon sosiaalisia ongelmia, tietää vain ongelmien kasvamista ja muuttumista monisyisemmiksi.

”Pudasjärven kaupunki on saanut runsaasti myönteistä tunnustusta toiminnastaan Sisäministeriön maahanmuuttotyön pilottikuntana. Tällä hetkellä Pudasjärvellä toimii alaikäisille maahanmuuuttajille perustettu perheryhmäkoti ja Oulun Vastaanottokeskuksen alainen yksikkö. Pudasjärvi on myöntänyt halukkaille kuntaan jääville, oleskeluluvan saaneille kuntapaikkoja.”

”Pudasjärven kaupunginhallitus teki tiistain kokouksessa päätöksen ottaa vastaan myös kiintiöpakolaisia. Ensimmäiset kiintiöpakolaiset tulevat lähiviikkoina Kongosta. Kaupunginhallitus päätti, että tätä varten laaditaan riittävän yksityiskohtainen monialainen toimintasuunnitelma ja siihen liittyvät tehtävä- ja vastuuhenkilöluettelo.”

Kongosta..? Heh-heh... aina vain paranee. Sieltähän saadaankin oikein ”valioneekereitä”.

”Kiintiöpakolaisten vastaanotto on kunnille vapaaehtoista. Kunta tekee pakolaisten vastaanotosta sopimuksen ELY-keskuksen kanssa. Pudasjärven kaupungilla on olemassa oleva sopimus pakolaisten vastaanottamisesta, joka nyt päivitetään vastaamaan tämän hetken tilannetta. Sopimuksessa sovitaan mm. niistä palveluista, jotka kunta järjestää pakolaisille. Valtio korvaa kunnille pakolaisten vastaanotosta aiheutuvat kustannukset.”

Niin varmasti korvaakin välittömät kustannukset, mutta miten on pitkäaikaisten välillisten kustannusten laita?

”Erilaisuus on rikkaus

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eero Oinas-Panuma korostaa, että maahanmuuttajien kotouttaminen Pudasjärvelle on panostamista tulevaisuuteen. Me tarvitsemme lisää tekeviä käsiä ja opiskelevia lapsia sekä nuoria. Kyse on tulevaisuuden rakentamisesta. Vain sellainen kunta, jossa on riittävästi nuorta aktiivista väkeä, voi rakentaa elinvoimaista asuinympäristöä. On myös tärkeää, että poikkeuksellisen laajassa kuntalaisvalmistelussa, johon osallistui yli 1000 pudasjärveläistä, tämä asia on otettu yhdeksi keskeisimmäksi painopistealueeksi, toteaa Oinas-Panuma. Samalla hän muistuttaa, että Kuntasuunnitelman yhdeksi arvoksi kuntalaiset nostivat erilaisuuden näkemisen rikkautena.”


Tuon rikastuttamisen vaikutukset on jo nähty selvästi etelän suurissa kaupungeissa. Miksi pieni Pudasjärven kaupunki haluaa toistaa samat virheet?

Valtuuston olisi kannattanut tehdä opintomatka Somaliaan tai Kongoon, jotta se olisi nähnyt, miten Pudasjärven tulevaisuuden toivot ovat tähän saakka aseet ja keihäät käsissään rakentaneet tulevaisuuttaan kotimaissaan. Siellä olisivat valtuutettujen silmät viimeinkin avautuneet.

”Tällä hetkellä Pudasjärvellä on joko turvapaikkapäätöstä odottamassa tai sen jo saaneita ja muutoin kuntaan muuttaneita maahanmuuttajataustaisia henkilöitä lähes kaksisataa, joka on 2,3 % koko väestöstä.”

Kaksisataa on jo erittäin suuri määrä Pudasjärven kokoisessa kunnassa. Kymmenen prosentin osuus tarkoittaisi kaikkiaan noin tuhatta maahanmuuttajaa. Mitä ihmettä valtuuston puheenjohtaja kuvittelee tuon luku- ja kirjoitustaidottoman joukon, jonka avut riittävät lähinnä vain kamelilla ratsastamiseen, tulevan tekemään Pudasjärvellä?

Tokihan heille voidaan opettaa suomen kieli ja kouluttaa heidät johonkin ammattiin, mihin tuhraantuu useita vuosia aikaa, mutta mistä he voisivat sitten saada työtä kunnassa, jossa on jo satoja suomalaisia työttömiä, joilla on vaihteleva koulutus ja työkokemus ja joiden hyväksi yhteiskunta ei ole tehnyt juurikaan mitään? Jos maahanmuuttajille tarjotaan yhteiskunnan tukemaa työtä, se on selvästikin kantaväestön syrjintää.

Pudasjärven kaupungin johdolla näyttää olevan suuruudenhulluja suunnitelmia, jotka tulevat koitumaaan kaupungin tuhoksi.

Jos seuraavien kuuden vuoden aikana Pudasjärvelle otetaan 800 uutta elätettävää, olisi mielenkiintoista tietää, paljonko se tulee maksamaan valtiolle. Pudasjärven ainoa motiivi näyttää olevan raha, joka kulkee kaupungin kassan kautta ja josta suuri osa myös jää sinne veroina. ”Ilmaista rahaa”, ajatellaan Pudasjärvellä, vaikka se on tosiasiassa nyhdetty muun Suomen selkänahasta.

Toivottavasti muut kunnat ovat viisaampia eivätkä rahanahneuttaan seuraa Pudasjärven esimerkkiä.

Pudasjärven asukasluku on nyt noin yhdeksäntuhatta. 9000 + 1000 = 10.000. 1000/10.000*100 = 10 %. Tavoite on todellakin kaikkiaan tuhat maahanmuuttajaa, vaikka sitä ei olekaan sanottu suoraan – ja ehkäpä siksi, että se ei hyvin suurena määränä säikäyttäisi kuntalaisia.

Pudasjärvi on aikaisemmin noussut blogiotsikoihin:

http://zulublogi.blogspot.com/2009/05/irakilaista-kuonoon-pudasjarvella.html


http://zulublogi.blogspot.com/2009/11/etninen-puukotus-pudasjarvella.html

Edellä kysyttiin, miksi pieni Pudasjärven kaupunki haluaa toistaa samat (suurten kaupunkien) virheet. Mitä Pudasjärvellä pitäisi tapahtua, jotta kunnanisät huomaisivat, että ”pudasjärveläisen junttikulttuurin rikastuttaminen afrikkalaisella ja islamilaisella kulttuurilla ei tainnut ollakaan oikein hyvä ajatus...”

Mitä siihen vaaditaan? Raiskaus, pahoinpitely, lapsen hyväksikäyttö vai murha..? Kun kerran maahanmuuttajat ovat syyllistyneet edellä mainittuihin rikoksiin aikaisemmin monissa muissa kaupungeissa, miksi se ei voisi sitten tapahtua myös Pudasjärvellä?

1 kommentti:

  1. Pari poimintaa jutusta:

    "Valtuuston olisi kannattanut tehdä opintomatka Somaliaan tai Kongoon, jotta se olisi nähnyt, miten Pudasjärven tulevaisuuden toivot ovat tähän saakka aseet ja keihäät käsissään rakentaneet tulevaisuuttaan kotimaissaan. "

    Kannattaa tutustua esim. Somalian historiaan niin voi miettiä miksi siellä on levotonta. Maa on käytännössä olla miehitettynä ja 1800-luvun lopun jälkeen siellä on ollu sotimassa muita kehitysmaita kuten, Italia, Ranska, Britannia ja Neuvostoliitto. Se on sitten jatkunut 1990 -luvun lopulle. Kovasti ovat koittaneet järjestyä yhdeksi valtioksi, mutta maa valtiona on sisäisesti niin hajallaan, että järjestäytyminen on varmasti pitkä prosessi.

    "Tokihan heille voidaan opettaa suomen kieli ja kouluttaa heidät johonkin ammattiin, mihin tuhraantuu useita vuosia aikaa,"

    Kuten suomalaisiinkin.

    " mutta mistä he voisivat sitten saada työtä kunnassa, jossa on jo satoja suomalaisia työttömiä, joilla on vaihteleva koulutus ja työkokemus ja joiden hyväksi yhteiskunta ei ole tehnyt juurikaan mitään?"

    Naurettava lause joka on jo itsesään ristiriidassa. Yhteiskunta ei ole tehnyt mitään heidän hyväkseen.. paitsi kouluttanut monta vuotta, tarjonnut sosiaaliturvaa, työnhaussa tuke, terveydenhuoltoa jne. Totta on, että Pudasjärven työtilanne ei ole hyvä.

    "Jos seuraavien kuuden vuoden aikana Pudasjärvelle otetaan 800 uutta elätettävää, olisi mielenkiintoista tietää, paljonko se tulee maksamaan valtiolle."
    Valtiolle se maksaa jokatpauksessa sen verran, kun valtio sitoutunut auttamaan maailmalla hädässä olevia ihmisiä tietyllä osuudella valtion budjetista.

    "Edellä kysyttiin, miksi pieni Pudasjärven kaupunki haluaa toistaa samat (suurten kaupunkien) virheet"

    Ehkä Pudasjärvi haluaa tehdä asiat nimenomaan oikein, vaikkei muut ole siinä välttämättä täydellisesti onnistuneetkaan.

    "Mitä siihen vaaditaan? Raiskaus, pahoinpitely, lapsen hyväksikäyttö vai murha..? Kun kerran maahanmuuttajat ovat syyllistyneet edellä mainittuihin rikoksiin aikaisemmin monissa muissa kaupungeissa, miksi se ei voisi sitten tapahtua myös Pudasjärvellä?"

    Pudasjärveläiset on kunnostautunut näissä kaikissa jo ihan kotimaisin voimin.

    Henkilökohtaisesti ajattelen, että ulkomailta tulevissa nuorissa on enempi toivoa kuin jo passivoituneissa suomalaisissa peräkammarin pojissa, jotka keskittyvät lähinnä pirkkaolut tölkin säännölliseen saantiin työtätekevien verorahoilla. Monen vuoden koulutuksen ja valtion panostuksesta huolimatta. He eivät ehkä osaa arvostaa valtion antamaa jatkuvaa uutta mahdollisuutta. Toivottavasti maahanmuuttjat osaavat vaikka todennäköisesti niistäkin osa passivoituu. Kuten Suomalaisistakin.

    t: entinen Pudasjärveläinen

    ps. hienoa että Pudasjärven päättäjät yrittävät tehdä jotain Pudasjärven kehittymiseksi. Narinaa maailmassa piisaa, mutta ei yrittäjiä.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter