maanantai 2. marraskuuta 2009

Etninen puukotus Pudasjärvellä

Uutinen pohjoisesta kertoo, että Pudasjärven keskustassa tapahtui puukotus lauantaina iltapäivällä. Ulkomaalaiset miehet kahakoivat – yllätys, yllätys! – kebab-ravintolan edessä. Joko siellä on sellainenkin? Niin se vain on ”sivistys” ja ”kulttuuri” saavuttanut Koillismaankin.

Jälleen tämä ”ulko”-juttu. Nyt tekijät olivat ulkomaalaisia. Suomalaista kulttuuria rikastuttaa (ainakin) kolme eri ryhmää: ulkomaalaiset, ulkomaalaistaustaiset ja ulkomaalaissyntyiset. Näiden ero on tosin jäänyt monelle melko hämäräksi.

Toinen noista ulkomaalaisista sai haavan käpäläänsä, jota lähdettiin hoidattamaan oikein Ouluun asti. Lieneekin selvää, että veronmaksajat maksavat tuon reissun.

Tekijät ovat poliisin hallussa, mutta puukonheiluttelun motiivi on poliisillekin vielä epäselvä.

Pudasjärvi, jonka läpi on tullut ajettua noin joka toisella Lapin-reissulla, on ainakin tähän asti ollut rauhallinen paikka. Tapot ym. väkivallanteot suomalaisissa ryyppyporukoissa jossakin syrjäkylällä ovat tietenkin olleet tavallisia niin Pudasjärvellä kuin missä tahansa muissakin suomalaisissa maalaiskunnissa. Se on vain kuulunut kulttuuriin.

Tämä menee nyt pelkäksi arvailuksi, mutta voisikohan olla mahdollista, että tappelupukarit olivat viime talvena Irakista ja Somaliasta kuntaan tulleita ”alaikäisiä” siirtolaisia? Tämä on tosiaankin vain pelkkä arvaus.

Jos arvaus osuu oikeaan, voidaan esittää uusi arvaus: oliko toinen irakilainen ja toinen somali, vai olivatko molemmat irakilaisia?

Ja edelleen: kun kerran uutisessa mainittiin ”kebab-ravintola”, voisiko olla pelkkä sattuma, että yhteenotto tapahtui juuri kebabbilan edessä?

Saattoiko kyseessä olla jokin kiista reviirijaosta? Oulussa nahisteltiin jokin aika sitten jonkin kebabbilan edessä, ja osapuolet olivat kahden eri kebabbilan henkilökuntaa.

Vai voisiko selitys olla sittenkin niin yksinkertainen, että ählämi ja neekeri kiistelivät kebabin ja neekerien herkun, jamssipuuron paremmuudesta? Koska paremmuudesta ei päästy yksimielisyyteen, se piti sitten arvatenkin ratkaista puukon avulla.

Kyllähän tuollainenkin tapahtuma ”rikastuttaa” muuten niin köyhää suomalaista (ruoka)kulttuuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter