keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Eduskunta on hajotettava

Vaalituki on saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että kansan luottamus istuvaan eduskuntaan on mennyt. Joka kerta uuden paljastuksen jälkeen tukea saanut tai sitä jäävisti myöntänyt henkilö vetoaa tietämättömyyteen, huonomuistisuuteen tai oman valvonnan puutteeseen. Eivät kai kansalaiset ole niin tyhmiä, että uskovat nämä patenttiselitykset joka ainoa kerta?

Entinen kansanedustaja Jukka Vihriälä, joka joutui eroamaan RAY:n puheenjohtajan tehtävästä keskustalle suunnatun vaalituen vuoksi, ehdottaa aivan oikeutetusti eduskunnan hajottamista ja uusia vaaleja. Tämä olisi ainoa keino ns. puhdistaa pöytä.

Amerikan-matkalla oleva pääkonna Matti ”Masa” Vanhanen toteaa lakonisesti uusista vaaleista: ”Ei ole suunnitelmissa.” Masa Vanhasen näkemyksen toki ymmärtää, koska se olisi hänen pääministeriuransa loppu, jonka piti jatkua vielä kolmannelle kaudelle. Uudet vaalit tarkoittaisivat myös suuria muutoksia puolueiden kannatuksiin. Keskusta olisi todennäköisesti suurin häviäjä.

Sopivin rangaistus Vanhaselle olisi putoaminen eduskunnasta. Hän voisi palata vanhaan työpaikkaansa pienen paikallislehden päätoimittajaksi, jonka palkka ja muut edut olisivat tosin vain murto-osa pääministerin vastaavista. Vanhanen voi nyt myös jättää hyvästi haaveet presidentin virasta.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi pitää mahdollisena eduskunnan hajottamista, jos ”ryvettyneiden” kansanedustajien lukumäärä kasvaa vielä.

Nykyinen hallitus (ja eduskunta) on saanut paljon pahaa aikaan: mm. uusi ulkomaalaislaki ja urkintalaki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter