sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Tästä se alkaa

”Pääkaupunkiseudulle on alkanut syntyä maahanmuuttajien keskittymiä. Muslimienemmistöisistä maista muuttanutta väkeä on kerääntynyt etupäässä itäiseen Helsinkiin, Espoossa kolmeen kaupunginosaan ja Vantaalla pariin paikkaan. Samaan aikaan Itä-Helsingissä suomalaiset perheet muuttavat pois, ja kun vuokra-asuntoja vapautuu, niihin muuttaa usein maahanmuuttajia.” Näin kertoo päivän Erkko-media.

Kehitys huolestuttaa yhdyskuntasuunnittelun professoria, joka arvioi pääkaupunkiseudun kokevan suuria muutoksia maahanmuuttajien lisääntyessä.

Voisiko Helsinkiin, Espooseen tai Vantaalle sitten syntyä samantapaisia ongelmallisia maahanmuuttajalähiöitä kuin Tukholman Rinkeby ja Tensta, joissa asukkaista 80 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia?

”Aihe on tabu, vaikka maahanmuuttajista iso osa asuu pääkaupunkiseudulla ja heitä tulee jatkuvasti lisää. Edessä on iso muutos”, toteaa professori.

Tästä se alkaa! Mitä enemmän johonkin kaupunginosaan tai sen tietylle alueelle muuttaa muslimeja, neekereitä tms. ainesta, sitä epäviihtyisämmäksi se muuttuu suomalaisille. Tämä puolestaan kiihdyttää suomalaisten joukkopakoa, jota paikkaa tilalle muuttavat muslimit ja neekerit, kunnes koko seutu on ”kulttuurinrikastuttajien” hallussa. Kukapa suomalainen haluaisi asua seudulla, jonka enemmistö on muslimeja ja neekereitä?

Muslimien vaatimuksena näyttää olevan moskeijan saaminen omaan kaupunginosaan, jonne voisi sitten mennä kumartamaan herra Muhammedille.

Suomalaisia on kautta aikojen muuttanut vieraisiin maihin ja vieraille mantereille, mutta kukaan heistä ei ole koskaan vaatinut uudelle asuinseudulleen evankelis-luterilaista kirkkoa. Suomalaiset ovat aina sopeutuneet paikallisiin tapoihin ja kulttuuriin.

Ensin keskittyminen ja ghettoutuminen, sitten alkavat ongelmat. Muutaman vuoden kuluttua ruotsalaismedia voi vuorostaan ivata suomalaisille uutisista, joissa palokunta ei uskalla mennä sammuttamaan palavia autoja, ennen kuin poliisi on tullut paikalle turvaamaan tilanteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter