tiistai 29. syyskuuta 2009

Vanhasen lähtölaskenta alkanut?

Yleisradion aamun radiouutisten mukaan Nuorisosäätiölle kerrostaloja urakoinut rakennusliike oli lahjoittanut rakennustarvikkeita Matti Vanhasen Nurmijärvellä sijaitsevaan taloon. Rakennusliike oli odottanut saavansa tulevaisuudessa vastapalveluksena lisää rakennusurakoita Nuorisosäätiöltä.

Vanhanen rakensi taloaan vuosina 1996–2003. Vanhanen toimi samaan aikaan Nuorisosäätiön hallituksen varapuheenjohtajana (–1998) ja puheenjohtajana (1998–2003).

Vanhasen eroa on jo usealta eri taholta vaadittu, mutta hän on sanonut, että riittäviä perusteita eroamiseen ei ole. Vanhasella näyttää olevan samoja elkeitä kuin Ilkka ”Ike” Kanervalla, joka ulkoministerinä ollessaan kuvitteli olevansa erottamaton. Kuvitteleeko Vanhanen olevansa maalle niin korvaamaton, että hän voi tehdä mitä tahansa pelkäämättä joutuvansa vastuuseen ja eroamaan?

Uutisten mukaan Vanhanen ei ole ollut ”tavoitettavissa” kommenttia varten. Mitähän Vanhanen nyt oikein suunnittelee? Yrittääkö hän pelata aikaa?

Aikalisä Amerikan-matkan jälkeen ennen astumista median eteen kertoi siitä, että Vanhanen sai valmiin ”selityksen” joltakin taholta – olisikohan ollut puoluesihteerin kynäilemä?

Vanhasen on nyt erottava! Lahjusten ottaminen on kaikki muut ”puoluetuet” mukaan lukien aivan riittävä syy eroamiseen. Vanhanen on myös valehdellut julkisuudessa useita kertoja. Vanhasen uskottavuus on kerta kaikkiaan mennyt.

Presidentti Tarja Halosen pitäisi nyt kerätä rohkeutta, astua julkisuuteen ja antaa vauhtia Vanhasen eroamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter