maanantai 21. syyskuuta 2009

Tätäkö me haluamme?

Ruotsin siirtolaislähiöissä on jälleen poltettu autoja. Palokunta ei ole voinut mennä paikalle, ennen kuin poliisi on ottanut tilanteen hallintaan. Sammutustöihin ryhtyminen on ollut turvallista vasta, kun poliisi on ottanut kiinni pahimmat rettelijöitsijät.

Tämä YLE:n välittämä uutinen on tuttu ja vanhan toistoa. Kyse on siis maahanmuuttajien tai maahanmuuttajataustaisten tekemistä rikoksista.

Ruotsi on siirtolaispolitiikassaan kymmeniä vuosia Suomea edellä. Ruotsissa oli menneinä vuosikymmeninä työvoimapula, jota paikattiin työperäisellä maahanmuutolla mm. Itä-Euroopasta, Turkista ja Suomesta. Tuolloin Ruotsiin mentiin tekemään oikeaa työtä, vaikkakin työ oli sellaista, jota tavallinen ruotsalainen ei halunnut tehdä. Tuo aika on kuitenkin mennyttä.

Suomessa ei ole tarvetta työperäiselle maahanmuutolle. Siitä kertoo selvästi satojen tuhansien työttömien kortisto, jota ei pureta kovinkaan nopeasti, vaikka talous nousisikin ennätyskasvuun.

Mitenpä jokin ammattitaidoton somali tai ählämi voisi paikata Suomen työvoimapulaa? Tämän onnettoman maahanmuuttajan kohdalla on vielä käynyt niin onnettomasti, että opinnot ovat jääneet ”kesken” hänen jouduttuaan lähtemään pakoon kotimaansa epävakaata tilannetta (lue: paremman elintason pariin Suomeen, josta sinne onnelaan jo päässeet klaanilaiset ja muut sukulaiset ovat kertoneet).

Suomi näyttää olevan Ruotsin tiellä, ja onkin vain ajan kysymys, milloin samanlainen rettelöinti alkaa Suomessa. Sosiologit ja muut satutädit sanovat, että eihän tuollaista voisi tapahtua Suomessa. Eihän Suomessa olisi pitänyt tapahtua kouluammuskeluitakaan, mutta niin niitä vain tapahtui.

Tämä on tuttua kaikkialta maailmasta. Siihen riittää, että tiettyyn kaupunginosaan muodostuu riittävän suuri siirtolaisvähemmistö, joka ei halua sopeutua länsimaiseen kulttuuriin ja tapoihin. Kello tikittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter