torstai 24. syyskuuta 2009

Mielenosoitus jatkuu

Kurdien mielenosoitus jatkui eilen kolmatta päivää Vantaan poliisilaitoksen edustalla.

”Joukko vaatii vangittujen vapauttamista. Kurdien mielestä vangitseminen on heidän kansanryhmäänsä kohdistuva poliittinen teko.” Näin kertoo HS.

Niinpä niin! Kyse on tietenkin heidän kansanryhmäänsä kohdistuvasta poliittisesta teosta. Mitäpä muutakaan se (heidän mielestään) voisi olla?

Toinen kurdirikollisista on ollut Suomessa vuosia, toinen vasta muutamia kuukausia. Voisi melkein varmuudella sanoa, että miehet eivät ole tulleet Suomeen paikkaamaan maata uhkaavaa työvoimapulaa, vaan he lienevätkin Astrid Thorsin kandidaatteja. Ja lisää tulee jatkuvasti.

Mitä enemmän näitä ählämeitä tulee Suomeen, sitä enemmän vastaavia tapahtumia tullaan näkemään. Tämä on vielä toistaiseksi sujunut rauhallissa merkeissä, mutta näillä mielenilmauksilla on tapana kasvaa ajan myötä. Näin se on alkanut rauhallisesti näiden taatelintallaajien kotimaissakin vuosikymmeniä (/-satoja) sitten, kunnes on siirrytty tehokkaampiin keinoihin ja turvauduttu pyrotekniikkaan.

Valokuvassa näkyvässä mielenosoituskyltissä esiintyvät mm. sanat Suomi, Turkin likainen politiikka ja vapauttakaa. Kurdimielenosoittajat haluavat sotkea mielenosoitukseensa mukaan Turkin sisäpolitiikan. Mitä ihmeen tekemistä Turkin sisäpolitiikalla on Suomessa rötöstelleiden kurdien kanssa? Onko mielenosoituksen tarkoituksena sittenkin vain kiinnittää huomiota Turkissa terrorismia harjoittaviin kurdeihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter