lauantai 26. syyskuuta 2009

Egyptiläisen viimeinen oljenkorsi

Egyptiläinen Eveline Fadayel, joka ei halua palata takaisin kotimaahansa, hakee valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Fadayel on saanut aikaisemmin maahanmuuttovirastolta ja Helsingin hallinto-oikeudelta kielteisen päätöksen oleskelulupahakemukseensa, mikä tarkoittaa karkotuspäätöstä.

Tässä yritetään selvästikin vain pelata aikaa. Egyptin sosiaaliturva – jos sitä nyt on lainkaan – lieneekin vain afrikkalaista keskitasoa. 64-vuotias Fadayel haluaisi viettää leppoisia eläkepäiviään suomalaisten veronmaksajien kustannuksella, mutta eihän se nyt käy päinsä.

Fadayel lieneekin varaton, kuten kaikki muutkin vastaavassa tilanteessa olevat, ja veronmaksajat joutuvat siten maksamaan kaikki Fadayelin kulut. Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko Fadayelin venkoilu on jo tullut maksamaan.

Suomessa on omia ja tulevia eläkeläisiä aivan tarpeeksi paljon, ja sen vuoksi onkin aivan oikein, että Fadayel palautetaan faraoiden maahan.

KHO tulee käsittelemään asian omalla tavallaan, mutta jos valitus menee läpi, se tulee olemaan selvä signaali uusille tulokkaille ja myöskin ennakkotapaus, johon uusien karkotettavien puolustus voi vedota oleskeluluvan saamiseksi.

1 kommentti:

  1. Ja näin sai Egyptinmummo sitten jäädä tänne ja ennakkotapausluonteen vuoksi mummokuja on auki.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter