maanantai 28. syyskuuta 2009

Sakot Facebook-tilin vakoilusta

Nykyisin voi joutua oikeuteen mitä ihmeellisemmästä syystä, kuten seuraava juttu kertoo.

Oululainen kolmekymppinen mies sai 40 päiväsakkoa vaimonsa Facebook-tilin vakoilusta. Mies oli asentanut yhteiseen tietokoneeseen vakoiluohjelman ja urkkinut tietoonsa vaimonsa Facebook-käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla hän oli kirjautunut sivuille ja lukenut vaimonsa viestin vaihtoa.

Mies sai viestintäsalaisuuden loukkauksesta 40 päiväsakkoa eli yhteensä 1280 euroa.

Oulun käräjäoikeus on ollut lempeä ja antanut vain ”lievän” tuomion. Kunnon tuomio olisi ollut vähintään kaksi vuotta ehdotonta vankeutta.

Vakavasti puhuen tuollaisen asian ei pitäisi koskaan mennä oikeuskäsittelyyn asti. Enää ei sitten tarvitsekaan ihmetellä oikeuksien jutturuuhkaa ja pitkiä käsittelyaikoja.

2 kommenttia:

  1. Tuota, tuota... Jos mies on asentanut koneelle vakoiluohjelman ja sen avulla selvittänyt salasanat+tunnukset vaimon sähköpostiin, Facebookiin, nettipankkiin jne. niin eikö tämä ol rikos? Voi hyvänen aika sentään, on kyse ihmisen yksityisyyden loukkaamisesta. Henkisestä väkivallasta, joka yleensä vaan ajan kuluessa pahentuu. Hyvä, että tällaisetkin asiat käsitellään ja tuomitaan. Ja mies sai ansaitsemansa rangaistuksen.

    VastaaPoista
  2. Facebook on niin Perkeleen helvetin perseestä voi vitun Saatanat jumalauta kyllä alkaa tehdä mieli runkata

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter