keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Astrid Thors (ruots.) A-talkissa

Ruotsalaistamisministeri Astrid Thors esiintyi viime keväänä A-talk-ohjelmassa. Thorsin puheessa oli selvästi havaittavissa hänen vastenmielisyytensä ja inhonsa puhua tuota ”alempirotuisten” kieltä. Miten ihanaa olisikin ollut saada puhua kieleltä kauniisti soljuvaa ja korvissa niin suloiselta kuulostavaa ruotsia. Mutta ei, fittan på finnjävlarna!

Sodan jälkeen asutettiin 12 prosenttia maan väestöstä pakkoluovutetuilta alueilta, mm. Karjalasta. Suomenkielisiä siirtolaisia ei haluttu asuttaa eikä myöskään asutettu ruotsinkielisiin kuntiin, koska pelättiin kuntien kielisuhteiden järkkyvän. Tässä valossa tuntuukin oudolta ruotsalaistamisministeri Thorsin into saada Suomeen lisää ulkomaalaisia, koska hehän saattaisivat vielä asettua asumaan ruotsin-/kaksikielisiin kuntiin ja oppia valtaväestön kielen, suomen.

Thorsin ja RKP:n motiivi on kuitenkin päivääkin selvempi: saamalla maahan lisää ulkomaalaisia, jotka eivät ainakaan maahan tullessaan puhu suomea, voidaan suomenkielisten suhteellista määrää koko väestöstä vähentää, koska aina voidaan toivoa, että jotkin maahanmuuttajat olisivatkin niin ”intellektuelleja ja sivistyneitä”, että haluaisivat oppia taivaallisen ruotsin kielen rahvaan käyttämän suomen sijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter