keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Miten kaikki oikein tapahtui?

Kanerva alkoi lähettää tekstiviestejä 60-vuotisbileissään tapaamalleen tanssijatar Johanna Tukiaiselle, joka hetken leikiteltyään Iken kanssa veti herneen tai jotakin muuta nenäänsä ja kertoi asiasta Hymyn toimittajalle, joka teki tapahtumasta jutun lehden maaliskuun numeroon. Siitä kaikki alkoi, ja mitä pidemmälle maaliskuu ehti, sitä suurempi kohu asiasta syntyi. Tekstiviestien joutuminen Hymyn toimituksen haltuun ja tieto niiden päätymisestä huhtikuun numeroon käynnisti lähtölaskennan Lokalahden suurelle pojalle. Loppu onkin kaikkien muistissa.

Kumpi on syyllinen, Kanerva vai Tukiainen? Tapahtumaketjussa on kaksi vaihetta, joista jälkimmäisessä on kaksi vaihtoehtoa. Kanerva käynnisti vaiheen 1 lähettämällä Tukiaiselle pääasiassa viikonloppuisin yöllä yhden ja kahden välillä ja luultavasti Alkon sponsoroimien nautintoaineiden rohkaisemana noin 200 tekstiviestiä. Vaiheessa 2 oli kaksi vaihtoehtoa, joista Tukiainen valitsi asian tuomisen julkisuuteen. Viestien luovuttaminen Hymylle oli vain vääjäämätön seuraus asian julki tulosta. Jos viestit eivät olisi päätyneet julkisuuteen, asia olisi jäänyt vaivamaan monia ja Kanervaa tuskin vähiten.

Muistettakoon kuitenkin, että Kanerva lähetti vapaaehtoisesti ja omasta tahdostaan jokaisen viestin.

Jos Tukiainen ei olisi kertonut Hymyn toimittajalle mitään, ainoat asiasta tietävät olisivat tällä hetkellä vain asianosaiset, eikä Kanervan tarvitsisi piilotella asunnossaan grilliruoan varassa. Kaikki olisi kuin ennenkin: Kanervalla olisi työpaikka, jonne voisi mennä tuntematta häpeää.
Sitten seuraa mielenkiintoinen kysymys: jos asia ei olisi tullut julki, jatkuisiko sms-pommitus tai -spämmääminen edelleenkin? Oliko asian julkituominen Tukiaisen ainoa keino päästä eroon kiusalliseksi kokemastaan sms-häiriköstä? Tähän asiaan osaa vastata vain Tukiainen itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter