keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Egyptin väestöräjähdys

Egyptin väestön kasvunopeus lieneekin maailman suurin tällä hetkellä. Väkiluku on nykyisin 80 miljoonaa, ja sen kasvunopeus on 1,8 prosenttia vuodessa. Jos väestö pääsee kasvamaan hallitsemattomasti, 10 vuoden kuluttua asukkaita on 95 miljoonaa, 20 vuoden kuluttua 113 miljoonaa ja 50 vuoden kuluttua peräti 193 miljoonaa. Egyptissä olisi tilaus hyperepidemialle, joka ratkaisisi tilanteen.

Valtion, joka sijaitsee kahden autiomaan välissä, pinta-alasta vain neljä prosenttia on viljelykelpoista maata. Egyptissä sataa erittäin harvoin ja vähän. Kaikki kasteluvesi otetaan Niilistä. Vedestä luulisi olevan pulaa, mutta siitä huolimatta maassa kasvatetaan myös Suomeen tuotavia appelsiineja, joiden kasvattaminen vaatii paljon kasteluvettä. Kuten uutiset kertovat, maa on jo tuontiruoan varassa, ja tilanne tulee luonnollisesti vain pahenemaan tulevaisuudessa.

Egyptiläiset ovat tunnettuja hevosten huonosta kohtelusta. Ei edes mustalainen kohtele hevostaan yhtä huonosti kuin haiseva egyptiläinen. Egyptiläiset ovat myös helvetin laiskoja (tämä tosin pätee kaikkiin arabeihin). Sadan metrin matka baariin kuljetaan mieluummin hevosvaunussa kuin jalan.

Jokainen Egyptiin matkustava tukee kaikkia edellä mainittuja asioita ja myös pahentaa niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter