keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Loma pilalla – kuka korvaa?

Bussissa istuneet suomalaiset voivat sitten sairaalasta päästyään ja Suomeen palattuaan ruveta mankumaan korvauksia ”pilalle menneestä” lomasta. Pitäisi vain ensin löytää jokin taho, jonka voidaan osoittaa olevan vastuussa tapahtuneesta (eli ”pilalle menneestä” lomasta) ja siten myös korvausvelvollinen. Mikähän taho se voisi olla? Miten olisi matkanjärjestäjä Aurinkomatkat? Paikallinen bussiyhtiö? Espanjan valtio?

”Koko matka meni pilalle. Vaadin täyttä matkan hinnan palautusta.”
”Vaadin korvausta kivusta ja särystä.”
”Vaadin korvausta henkisestä kärsimyksestä.”
”Vaadin korvausta myöhästyneestä paluulennosta.”
Jne., jne.

Mitä vittua menitte sinne?

Miksi tällainen poru yhdeksästä kuolleesta suomalaisesta..? Jos yksi suomalaismies olisi tavalliseen tapaan juovuksissa pudonnut parvekkeelta tai hukkunut uima-altaaseen, tapahtuma olisi kuitattu yhden palstan uutisena, eivätkä Masa ja Caitsu olisi lotkauttaneet korvaansakaan tapahtuneelle. Heti kun kuolleita on useampi, siitä tehdään oikein tekemällä keinotekoinen maansuru, johon osallistuu valtiojohto.

Muistettakoon vielä, että joka vuosi yli miljoona ihmistä kuolee malariaan, eikä yhdelläkään heistä tai kaikilla miljoonalla yhteensä ole minkäänlaista uutisarvoa Suomessa – ei edes pientä yhden palstan uutista. Ja tuo TRAGEDIA toistuu joka vuosi. Miksiköhän? Siksi koska he eivät ole suomalaisia luontoa ja luonnonvaroja turmelevia matkailijoita vaan köyhiä kehitysmaiden kansalaisia ja usein vielä afrikkalaisia. Mitäpä heistä kannattaa välittää, ajatellaan Suomessa.

Matkailussa vaanii monia vaaroja. Se joka leikkiin ryhtyy, se myöskin leikin kestäköön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter