keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Lestadiolaisuus – psykiatrinen sairaus?

Lestadiolaisuus on psykiatrinen sairaus. Mitä muuta voidaan sanoa uskonnollisesta suuntauksesta, joka ei tunne mitään vastuuta hallitsemattomasta väestönkasvusta?

Pohjois-pohjanmaalainen kansanedustaja Kyösti Karjula (kesk.) kuuluu ns. vanhoillislestadiolaisiin ja on tuottanut 17 jälkeläistä, joista liikkeen oppien mukaan mahdollisimman monesta pitäisi myös tulla lestadiolainen ja lisääntyä samalla tavalla täysin hallitsemattomasti. Lestadiolaisperheen lapsimäärän ennätys Suomessa taitaa olla ”vain” 23 kappaletta.

Omien jälkeläisten määrän maksimoiminen ei ole mitään muuta kuin pohjatonta itsekkyyttä. Siinä ei ole mitään sijaa jollakin uskonnollisuudella tai lapsirakkaudella. Niin kauan kuin mahdollisimman moni lapsi on alle 17-vuotias, lestadiolaisperhe on kuin liikeyritys, joka lypsää valtiota. 17 lasta takaa 2729 euron kuukausitulot puhtaana käteen. Vuodessa se tekee 32.748 €, joka on enemmän kuin keksivertosuomalaisen bruttovuosiansio. Lestadiolaisen ”perheyrityksen” nimeksi sopisikin hyvin Reproduction Oy.

Lestadiolaiset muodostavat suljetun yhteisön, joihin kuuluvat suhtautuvat ei-lestadiolaisiin halveksivasti ja jonka jäsenet pitävät itseään parempiarvoisina. Läheinen vertailukohta löytyy juutalaisista, jotka myöskin luovat mielellään eräänlaisen ”salaseuran”, jonka mielestä kaikki muut ovat vääräuskoisia.

2 kommenttia:

  1. hyvä teksti. kyösti on kyl aikamoinen siemenlinko

    VastaaPoista
  2. kyösti karjula ja vitunmoinen siemenlinko :D

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter