lauantai 7. marraskuuta 2009

Näitä lisää, kiitos!

Tappava trooppinen sairaus leviää Sudanin eteläosassa. Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan lähes 400 neekeriä on sairastunut kala azar -nimiseen tautiin ja ainakin kahden neekerin tiedetään kuolleen siihen, kertoo HS.

Kala azar on siimaeliöiden aiheuttama ja tarttuu hietakärpäsen puremasta. Tauti on hoitamattomana lähes aina tappava. Jos em. järjestö eivätkä muutkaan tahot puuttuisi julmasti luonnonvalintaan vaan antaisivat luonnon toimia valitsemallaan tavalla, moni ongelma Afrikassa ratkeaisi kuin itsestään.

Tämä oli paras uutinen Sudanista pitkään aikaan. Ehkäpä luonto on viimeinkin herännyt neekerien liian suureksi kasvaneeseen määrään ja ryhtynyt kaivattuihin korjaaviin toimenpiteisiin.

Toisaalta mitä on kaksi kuollutta neekeriä Sudanin 43 miljoonasta neekeristä? Ei yhtään mitään! HS on kuitenkin katsonut tuon uutisen arvoiseksi tapahtumaksi.

Kiitos Yleisradion Nenäpäivän, kuvan neekeripenikkakin voidaan todennäköisesti pitää hengissä, jotta neekeri varttuisi aikuisikään ja voisi aikanaan edelleenkin pahentaa Afrikan neekeriräjähdystä (= neekerien lukumäärän silmitön kasvu).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter