perjantai 6. marraskuuta 2009

Harperin saari

Zulublogi kirjoitti syyskuussa vasta alkaneesta Harper's Island -sarjasta. Nyt kun sarja alkaa (onneksi) lähestyä loppuaan, sarja on osoittautunut juuri sellaiseksi kuin alussa arvioitiinkin – ellei sitten vielä astettakin typerämmäksi.

Harper's Island on todellakin typerin sarja, mitä on koskaan esitetty Suomen televisiossa. Pako piti aikaisemmin hallussaan tuota ei niin kovin mairittelevaa titteliä, mutta Harperiin verrattuna se on jopa ”loistava” sarja.

Jos olisi vielä viisivuotias, sarja saattaisi tuntua jopa ”jännittävältä”, mutta sitä vanhemmille sarjaa tuskin on tarkoitettu.

Sarjan ainoa neekeri on valitettavasti vieläkin elossa. Neekeri on käynyt väkivaltaiseksi kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla neekeri kävi ”kaverinsa” Boothin kimppuun, koska tämä olikin pitänyt rahat itsellään. Toisella kerralla neekeri veti valkoista lättyyn, koska tämä ei ollut samaa mieltä neekerin kanssa.

Sarjan muut henkilöt käyttäytyivät niin kuin valkoisen miehen kuuluukin.

Kuvassa lihava ja himpun verran yksinkertainen Booth, joka päätyi lämmityskattilaan, ja hänen neekerikaverinsa.

Sarjan neekerillä näyttää olevan neekerien primitiivivaisto edelleenkin tallessa, vaikka hän onkin mahdollisesti asunut jo usean sukupolven ajan sivistyksen parissa. Mikään ei tapahdu hetkessä, eikä varsinkaan neekerin opettaminen tavoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter