sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Maahanmuuttajia työttöminä

Maahanmuuttajien kasvava työttömyys huolestuttaa Pohjois-Karjalassa, kertoo HS. Uutisesta ei tosin käy ilmi, ke(i)tä huoli koskettaa.

Mm:jista on työttöminä 40 prosenttia, mikä ei liene mikään ihme, koska suomalaisiakin on paljon työttöminä maakunnassa. Asiaa tuskin tarvitsee siten lainkaan ihmetellä.

Tässä tulee radikaali neuvo mm:jien työttömyyden poistamiseksi: säädetään pikavauhdilla uusi laki, joka velvoittaa yrityksiä – mutta ei kuntia tai valtiota – palkkaamaan mm:jia sillä tavalla, että yrityksen henkilöstöstä tietty osuus, esim. 5 tai 10 prosenttia, on mm:jia.

Koska harvassa yrityksessä on tällä hetkellä rekrytointitarvetta, ainoa keino saada nuo ”motivoituneet ammattilaiset” työhön olisi irtisanoa vastaava määrä suomalaisia. Sehän olisi helppoa, koska suomalaisten työttömyys ei näytä kiinnostavan ketään.

Tuolla tavalla mm:jien työttömyys poistuisi 100-prosenttisesti.

Yritykset tuskin hurraisivat uudelle laille, koska se vain vauhdittaisi yritysten talouden alamäkeä entisestään. Sillä olisi myös negatiivinen vaikutus Suomen kansantalouteen.

Mutta mitä muutamasta negatiivisesta sivuvaikutuksesta, jos mm:t saadaan työhön vaikka suomalaisten kustannuksella.

Jokainen jossakin Afrikan tai Lähi-Idän valtiossa käynyt on nähnyt tai tietää noiden maiden kansalaisten työmotivoituneisuuden, mikä näkyy noiden valtioiden ”vaurautena” (korkea bkt), ”vakaina” oloina ja ”kukoistavana” kulttuurina.

Kuvassa on egyptiläisiä ahkerassa työnteossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter