sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Kakusuu.com

Kakusuu on Fiksuhuudon kaltainen senttihuutokauppa, ja sen liikeidea perustuu samanlaiseen kusetukseen. Kakusuun – Lakusuu olisikin kuvaavampi nimi, joten käytetäänpä sitä! – Lakusuun huudot maksavat huutopaketeissa vain 0,50 € tai tekstiviesteinä 1,20 € + operaattorikulut (mitä ne sitten lienevätkin?).

Lakusuun mainoskuvassa navigaattorin, puhelimen, kannettavan tai television, jollaisia jokaisella varmastikin jo on vähintäänkin yksi kappale, saa kahdesta viiteen eurolla. Television – vai onko tuo vain pc-näyttö? – saisi vain 5,05 eurolla. Mikä sitten lieneekin, mutta se on varmasti halvin mahdollinen tuote, jolle on ”annettu” mahdollisimman korkea hinta, mitä ei kuitenkaan pyydetä missään liikkeessä.

Toisessa mainoskuvassa sanotaan: ”Huuda muutamilla senteillä huippuelektroniikkaa kotiisi.” Siinä on kuitenkin kahden dekadin eli satakertainen ero edelliseen kuvaan. Lakusuun kusettajilla on kusetushimossaan nähtävästi mennyt sentit ja eurot sekaisin.

Onhan selvää, ettei kukaan saa televisiota vain viidellä eurolla (tai muuta huippuelektroniikkaa vielä edullisemmin muutamilla senteillä), vai onko joku niin tyhmä, että sellaista kuvittelee? Päälle tulevat huutoihin menneet eurot, joita voi olla, jos kyseessä on tarpeeksi tyhmä kansalainen, jopa monen kymmenen euron edestä, ja lisäksi toimitus-, postitus- ja muut kusetuskulut, jotka kaikki yhdessä voivat nostaa muutaman sentin (tai euron) hintaiseksi mainostetun tuotteen hinnan varsin korkeaksi.

Jokaisella tuotteella on monta ”aktiivista” huutajaa, jotka saattavat maksaa jopa kymmeniä euroja huudoissaan mutta joista kuitenkin vain yksi saa tuotteen itselleen ”muutamilla senteillä”, kuten Laku-kusetuksen mainoksessa todellakin väitetään virheellisesti.

Lakusuun kusetussivun alareunassa kerrotaan: ”joka huudosta 0,1 senttiä hyväntekeväisyyteen.” Siellä kerrotaan myös kuukauden lahjoitusten kokonaissumma: 3,40 €. Koska kuukausi vaihtui viime yönä ja kusetusaikaa oli viime yönä yksi tunti (loppui klo 1.00), voidaan laskea helposti, että marraskuun ensimmäisen kusetustunnin aikana kusetettavia kusetettiin 3 400 kertaa – olettaen että annetut luvut pitävät paikkansa ja ne tarkoittavat sitä, mitä niiden voisi kuvitella tarkoittavan.

Halloween-yön ensimmäinen tunti on varmastikin hiljaista kusetusaikaa, niin kuin muinakin öinä, joten parempana huutoaikana kusetusmäärä lieneekin moninkertainen. Voisi olettaa, että keskimääräinen kusetusmäärä tunnissa on noin viisinkertainen eli 17 000 kusetusta/tunti. Jos yksi kusetus maksaa 0,50 €, tuntisaldoksi kertyy 8500 €.

Jos puolet kusetettavista käyttääkin tekstiviestiä altistaessaan itsensä kusetettavaksi, saadaan tuntisaldoksi 1445 €. Kun vuorokautinen kusetusaika on klo 9.00–1.00 eli 16 tuntia, päivän kusetussaldo on huima 23 120 €.

Ennen vanhaan sanottiin, että kauppa se on joka kannattaa. Nyt Lakusuu voi toitottaa: kusetus se on joka kannattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter