maanantai 9. marraskuuta 2009

Frank Sinatra

Frank Sinatra on kiistattomasti kaikkien aikojen paras kevyen musiikin laulaja. Sinatra aloitti uransa jo 1930-luvulla ja jatkoi aina 90-luvun alkuun asti, mikä tekee hänestä yhden pisimmän laulajanuran tehneistä artisteista.

Sinatran mafiayhteyksistä on aina puhuttu yhtä ja toista, mutta asia lieneekin niin, että lähes 60-vuotinen ura viihdemaailmassa ei olisi ollut mahdollinen ilman mafian ”apua” tai ”yhteistyötä” sen kanssa.

Monet laulajat ovat niin Suomessa kuin ulkomaillakin yrittäneet myös näyttelijänuraa elokuvassa mutta lähes aina huonolla menestyksellä. Sinatra onkin ainoa huippulaulaja, joka osaa myös näytellä hyvin.

Sinatra esiintyi kaikkiaan 60 elokuvassa. Osa niistä oli musiikkielokuvia, joissa hän esitti joitakin laulujaan. Sinatra tunnetaan varmastikin parhaiten majuri Bennett Marcona elokuvassa Mantšurian kandidaatti, jossa Kiinan kommunistit yrittivät aivopestä Marcon kumppaneineen. Sinatra muistetaan myös Tony Rome -elokuvista, joissa hän esitti samannimistä yksityisetsivää.

Minulla oli tilaisuus käydä Sinatran ainoassa Suomen-konsertissa Helsingissä 1989. Lipun hinta oli muistaakseni 850 mk, joka oli tuohon mennessä kallein konserttilipusta maksettu hinta Suomessa. Sinatra oli tuolloin jo yli 70-vuotias mutta kuitenkin edelleenkin loistava laulaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter