maanantai 2. marraskuuta 2009

Suomen suurituloisin

Ollilalla on vielä varaa virnuilla, mutta mitenkähän Ollila panee suunsa sitten, jos ja kun selviää, että matkapuhelimen synnyttämällä sähkömagneettisella säteilyllä on terveydelle haitallisia vaikutuksia?

Asiaa on tutkittu yli kymmenen vuotta ja enimmäkseen puhelinvalmistajien ja operaattorien rahoittamina. Alalla toimijoiden rahoittamien tutkimusten lopputulos on tavallisesti ollut, että mitään terveydellisiä haittavaikutuksia ei ole todettu.

Riippumattomien osapuolten rahoittamien tai tekemien tutkimusten lopputulokset ovat päätyneet erilaisiin arvioihin. Jotkin ovat myötäilleet Nokian ja kumppaneiden tuloksia: ei mitään haittaa. Joissakin on varovasti päädytty toteamaan, että ”haittavaikutusten mahdollisuutta ei voida täysin sulkea pois”. Kolmas linja on havainnut selviä biologisia muutoksia koe-eläimissä ja -henkilöissä.

Joka tapauksessa, jos solutasolla tapahtuvia muutoksia sitten onkin, ne tapahtuvat hitaasti ja vaativat vähintäänkin yli kymmenen vuoden altistuksen. Joku totesikin kerran ironisesti, että parhaillaan on meneillään laajin koko maapallon väestöön ulotettu testaaminen todellisessa käyttöympäristössä.

Yhdysvalloissa on yrityksillä erittäin kova vahingonkorvausvastuu. Jokin pieni piirioikeus saattaa jonkin mitättömän virheen vuoksi määrätä yrityksen tähtitieteellisiin korvauksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter