keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Zulun kirje Palanderille

Sinä laskettelija Kalle Palander olet kirjoittanut ja lähettänyt medialle kirjeen, jonka olet itse asiassa tarkoittanut kaikkien kiinnostuneiden kansalaisten luettavaksi, koska kyseinen tapa on paras keino saada turhaa julkisuutta.

Kirjoitit:

”Reilu kymmenen vuotta sitten voittamani maailmanmestaruus USA:n Vailissa, saa siis eräänlaisen päätepisteen. - - - Nyt on aika pohtia uutta tulevaisuutta ja mitä se tuo tullessaan. Onko minusta vielä yhteen uuteen rääkkiin ja paluuseen kevät lumille? Pystynkö vielä palaamaan huipulle.”

Kirjeesi on itse asiassa täyttä skeidaa! Miten sinä, aikamies, viitsitkin sortua tuollaiseen vuodatukseen?

Vastaan lainatun tekstin kahteen viimeiseen kysymykseen, vaikka jälkimmäisestä puuttuukin kysymysmerkki. Unohtuiko se sinulla pois? Kysymyslause se kuitenkin on, koska se alkaa predikaatilla, jossa on kö-liite. ”Kevät lumi” on yhdyssana, joka kirjoitetaan yhteen tällä tavalla: kevätlumi.

Sinusta ei enää ole yhteenkään uuteen rääkkiin eikä paluuseen kevätlumille. Unohda se! Huipulle sinulla ei myöskään ole asiaa. Se on sinulle ns. menneen talven lunta, joka ei koskaan palaa.

Kuulostiko kovalta? No, sitähän se varmasti oli, mutta itsepähän sitä kysyit.

Oletko muuten koskaan harkinnut alan vaihtamista? Siis sellaista, jossa täytyy tehdä ”ihan oikeasti” työtä?

Sinun kannattaisi seurata toisen mäessä viihtyneen suomalaisen jalanjälkiä ja lähteä viihdealalle. Kyllä, arvasit oikein: Matti Nykänen on kyseessä.

Ensin teet levyn ja sitten lähdet keikkailemaan. Mutta älä välitä, vaikka et osaisikaan laulaa. Ei se Mattikaan osannut eikä koskaan edes oppinutkaan, mutta siitä huolimatta Matin debyyttilevy taisi myydä peräti kultaa.

Se ei tosin todistanut levyn hyvyyttä vaan pikemminkin vain suomalaisten ja erityisesti Matti-fanien erittäin huonoa musiikkimakua, jos sitä nyt oli sitten lainkaan.

Musiikkimaailmassa kun ollaan, mieltymyksestä Alkon edustamiin tuoteisiin ei ole mitään haittaa, vaan se on itse asiassa vain etu, koska se kuuluu niin sanotusti alan kuvioihin.

Siitä vain! Musiikkimaailmassa on aina tilaa vielä yhdelle, joka ei tiedä, mitä tehdä urheilu-uran jälkeen isona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter