sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Merita Pizza-Kebab

Pizza- ja kebab-ravintola tuhoutui tulipalossa Siikajoella Pohjois-Pohjanmaalla varhain sunnuntaina. Poliisin mukaan palo oli sytytetty tahallaan. Sitä ennen ravintolasta oli anastettu omaisuutta, muun muassa tupakkaa. Henkilövahinkoja ei sattunut. Poliisi epäilee rikokseen liittyvän rasistisia motiiveja, sillä ravintolanpitäjä on ulkomaalaistaustainen. Näin ”ikävän” uutisen kertoi HS.

Sillä lailla! Tämä oli jo kolmas kebabbilan palo syksyn aikana.

Mikähän oli tuhopolton motiivi tällä kerralla? Olivatko asiakkaat jälleen tyytymättömiä niin kuin Dominon tapauksessa? Vai jospa kyseessä olikin vain pikkupoikien tulitikkuleikeistä irti päässyt tuli?

Koska yrittäjä oli ulkomaalaistaustainen (-syntyinen tai yksinkertaisesti vain ulkomaalainen), on erittäin helppo ”keksiä” palolle rasistinen motiivi. Jokaisen kebabbilan palosta ei kuitenkaan pitäisi aina syyttää paikallisia kansallismielisiä, vaikka syyttävä sormi onkin niin helppo siirtää osoittamaan kohti tuota ryhmää, joka toivoisi, että nämä ravintola-alan ”ammattilaiset" olisivat pysyneet kotimaissaan.

Kyseessä voi myös olla toisen kebabbilan toimi kilpailijan poistamiseksi markkinoilta. Tällainen tapa on ollut harvinainen Suomessa (ja varsinkin suomalaisten keskuudessa), mutta se on sitä vastoin aivan tavallinen kilpailukeino Lähi-idässä ja muissakin ählämimaissa. Tämän keinon käyttö on myös turvallista, koska jäljet voidaan saada helposti osoittamaan kansallismielisiin, tai mitään osoittamista ei edes tarvitse tehdä, koska yleinen mielipide näyttää automaattisesti olevan se, että pahat kansallismieliset tuikkasivat (jälleen) kebab-kojun tuleen – niin kuin tässäkin Meritan tapauksessa näyttää käyvän. Eikö Merita ollut joskus pankki – SYP:n perillinen?

Tuohon viittaavaa toimintaa nähtiin muuten jokin aika sitten Oulussa ja Pudasjärvellä, joissa kilpailuasemia paranneltiin nyrkkien ja puukkojen avulla. Miksi ei sitten myös Siikajoella?

Tässä pitäisi ottaa huomioon myös tahallisen palon mahdollisuus. Ehkäpä kebabien rullaaminen ja lättyjen paistaminen ei ollut kovin kannattavaa ja velkojat ja verottaja olivat vaateineen kimpussa, minkä vuoksi punakukon päästäminen irti vakuutuskorvausten toivossa saattoi olla epätoivoisen yrittäjän viimeinen oljenkorsi. ”Varastetut” tupakat menevät tietenkin omaan käyttöön, tai ne myydään toiseen kebabbilaan.

Minkä vuoksi pizzeria-kebabbilassa pitää muuten myydä tupakkaa? Eihän se ole mikään tupakkakauppa!

Näistä kebabbiloista päästäisiin paremmin ja aivan laillisesti eroon, jos suomalaiset lakkaisivat yksinkertaisesti käymästä niissä. Niin helppoa se olisi! Mitä kannattavampia ne ovat, sitä useampi maahan tuleva ählämi ”keksii” perustaa sellaisen – joko kilpailemaan nykyisen kebabbilan rinnalle tai neitseelliseen pitäjään, jossa ei vielä ole tuota ählämien herkkua tarjoavaa kojua.

Ruukissa sijaitsee yksi ****keskus. Voidaan kuitenkin olettaa, että keskuksessa täysihoidossa olevat neekerit ja ählämit eivät asioi kebabbiloissa, vaan asiakkaat ovat vain harhaan johdettuja suomalalaisia.

3 kommenttia:

  1. Missä meidän harhaanjohdettujen suomalaisten sitten oikein pitäisi syödä? Ruukissa kun ei ole mitään muuta ruokapaikkaa kuin tämä Merita. Eikä Ruukin / Siikajoen eteläisessä naapurikaupungissa Raahessakaan ole kuin yksi suomalainen pizzaravintola, joka tarjoilee laadultaa ala-arvoista moskaa puolta pienemmissä annoksissa ja puolta kovemmalla hinnalla kuin mamujen pizzeriat. Turha meidän suomalaisten on itkeä ulkomaalaisten ravintoloiden runsaslukuisuutta ja suosiota kun me itse näytämme olevan niin surkeaa rupusakkia, ettemme osaa edes ruokaravintoloita pyörittää. Vai mistä johtuu, että kaikki parhaat ravintolat ovat joko kiinalaisia tai "ählämipizzerioita"?

    VastaaPoista
  2. Näihin ählämien pitämiin ”ruokapaikkoihin” liittyy kaikenlaisia epäkohtia, kuten veronkiertoa, työlain rikkomista ja epäilyttävien ruoka-ainesten käyttämistä.

    Se on kuitenkin tosiasia, että yksikään ählämi ei ruokaile mainituissa ”ruokapaikoissa”, oli se sitten oman tai naapuriklaanin pitämä.

    Eräs mielenkiintoinen seikka on se, että yhdelläkään ravintola-alan yrittäjäksi ryhtyneellä ählämillä ei ollut minkäänlaista alan koulutusta tai työkokemusta ennen Suomeen tuloaan.

    Parasta pizzaa saa muuten italialaisista ravintoloista.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter