lauantai 31. lokakuuta 2009

Kongo

JIM-kanavalla torstai-iltana esitetyssä Erikoisoperaatiot-sarjan jaksossa amerikkalaiset palkkasoturit konsultoivat Kongon (demokraattisen tasavallan) metsänvartijoita puuhiiltä salakuljettavien neekerien kiinniottamisessa. Ohjelman mukaan keskellä valtiota sijaitsevalla luonnonsuojelualueella majailee jopa kymmeniä tuhansia kapinallisneekereitä, jotka harjoittavat laitonta puuhiilikauppaa.

Jotkin neekerit kaatavat puita alueelta, pilkkovat ne ja kasaavat pilkkeet miiluihin, jotka sitten sytytetään kituen palamaan, jolloin muutaman vuorokauden päästä syntyy haluttua puuhiiltä, jota Kongon neekerit käyttävät polttoaineena tehdessään neekeriruokiaan. Se on kuitenkin laitonta toimintaa, ja se haluttaisiin estää. Edellisen vuoden aikana kuoli yli sata metsänvartijaa yhteenotoissa kapinallisneekereiden kanssa.

Kongon pinta-ala on seitsemän kertaa Suomea suurempi, ja siellä asuu noin 68 miljoonaa neekeriä (2008). (Aikamoinen määrä muuten!) Kaadetaanhan pienessä Suomessakin puuta, josta jalostetuista tuotteista menee vientiin jopa 95 prosenttia. Kyllähän Kongossakin pitäisi sitten riittää puuta jokaiselle sitä tarvitsevalle.

Ohjelmasta välittyi kuva, että hiilenpoltosta syntyvää ongelmaa liioitellaan selvästi. Kuvauspaikoilla oli rauhallista, eivätkä palkkasoturit joutuneet yhteenkään vaaralliseen tilanteeseen. Ostaessaan piikkilankaa ym. tarvikkeita kaupungissa (jos sitä voi nyt kutsua kaupungiksi) ilmapiiri oli tosin hieman uhkaava. Valkoinen mies on tuollaisessa paikassa kuin punainen vaate härälle: koskaan ei voi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Kongo, joka tunnettiin aikaisemmin Zairena, on luonnonvaroiltaan maailman rikkaimpia valtioita. Taloudeltaan Kongo kuuluu kaikkien muiden neekerivaltioiden tapaan ns. rupuvaltioiden joukkoon. Jos valtio olisi ollut valkoisten hallinnassa ja ”työvoimaa” olisi ollut sopivasti käytettävissä, Kongo olisi tällä hetkellä Afrikan rikkain valtio ja bruttokansantuotteeltaan ja muillakin indekseillä mitattuna keskimääräisen OECD-valtion tasolla. Mutta se ei ole sitä eikä tule koskaan olemaankaan, koska se on ja tulee pysymäänkin neekerivaltiona, jolla on vielä kohtalaisen korkea väestönkasvu (3,07 %).

Alla olevaan taulukkoon on laskettu Kongon väkiluku (miljoonaa neekeriä) vuodesta 2006 alkaen vuoteen 2020 asti, kun vuotuinen kasvuprosentti on 3,07. Kasvuprosentti ei ole koskaan vakio, vaan se voi hieman muuttua suuntaan tai toiseen. Sen ennustaminen on kuitenkin vaikeaa. Mutta jos se pysyy vakiona, Kongon väkiluku kasvaa taulukon mukaisesti, jolloin vuonna 2020 maassa olisi lähes 96 miljoonaa neekeriä.

Jokainen ymmärtää, että tuollainen kasvu on luonnon kantokyvyn kannalta mahdoton, ja sama mahdottomuus on edessä lähes jokaisessa Afrikan valtiossa. Luonnon täytyisikin puuttua asiaan ja kehittää jokin supervirus, johon verrattuna sikaflunssat, espanjantaudit, sankkerit, aidsit, lintuflunssat, ebolat – ja mitä heitä onkin – olisivat kuin tavallinen nuhakume ja joka hoitaisi asian pois päiväjärjestyksestä nopeasti ja tehokkaasti.

Pahempi vaihtoehto on se, että muutama miljoona neekeriä tulee Suomeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter