sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Israel ja muslimit

Israelin Gazan pommituksista saa helposti median välittämän yksipuolisen kuvan: Israel pommittaa (USA:n tuella) "syyttömiä" palestiinalaisia. Israel taistelee kuitenkin jatkuvasti olemassaolonsa puolesta islamia vastaan ja on kolmelta ilmansuunnalta muslimivaltioiden puristuksissa.

Aluksi on syytä selventää kaksi käsitettä. Kaikki arabit eivät ole muslimeja, vaikkakin suurin osa on. Hyvin pieni osa arabeista on varhaiskristittyjä, kopteja, joita asuu lähinnä Egyptissä. Muslimeja on paljon muuallakin kuin Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Iran, joka on islamilainen valtio, ei kuitenkaan ole arabivaltio.

Israelin ja palestiinalaisten (ja yleensäkin muslimien) välisessä kamppailussa on pohjimmillaan kyse hyvän ja pahan välisestä kamppailusta. Islam lieveilmiöineen leviää maailmalla miekoin, asein ja pommein kuin syöpä, kun taas juutalaisuudella, joka on länsimaiden tärkeimmän uskonnon, kristinuskon, perusta, ei ole mitään tarvetta levitä.

Israel on kulttuurillisesti ja sivistyksellisesti hyvin lähellä länsimaita, mihin yhtenä syynä lieneekin em. yhteinen uskonnon perusta. Arabit ja muslimit yleensäkin ovat sitä vastoin sivistymättömiä ja karkeita ja lähinnä eläimiin verrattavissa.

Israelin toimet Gazassa ovat täysin oikeutettuja, ja sen myöntää myös YK:n turvallisuusneuvoston tärkein jäsen USA. Israelin pitäisi tehdä nyt kunnolla selvää Hamas-terroristijärjestöstä, jotta tämän kyky järjestää terroristi-iskuja lamaantuisi lopullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter