Voiko yleensäkään juhlia mitään sellaista, mitä ei todellisuudessa ole? Ei varmastikaan voi.
Suomi kuitenkin juhlii 91-vuotista itsenäisyyttään, vaikka maa ei vieläkään ole itsenäistynyt ensimmäisestä valloittajastaan Ruotsin kuningaskunnasta. Valloituksen päättymisestä on jo kulunut 200 vuotta, mutta siitä huolimatta maassa vaikuttaa edelleenkin pieni ruotsinkielinen vähemmistö, jonka kieltä pakko-opetetaan suomenkieliselle valtaväestölle. Kaikki ruotsin opetukseen tuhlatut tunnit ovat poissa muusta opetuksesta, mikä näkyykin nykyisin koululaisten ja myös hieman vanhempien huonossa suomen kielen kirjoitustaidossa.
Entisen valloittajan jälkeläisillä on tiettyjä erityisoikeuksia, jotka asettavat suomenkieliset eriarvoiseen asemaan ja rikkovat selvästi yhdenvertaisuuslakia. Nämä oikeudet ja ruotsin asema toisena virallisena kielenä aiheuttavat Suomen kansantaloudelle suunnattomat ja täysin tarpeettomat kustannukset, jotka maksaa suomenkielinen valtaväestö.
Nykyinen Ruotsin valtio puuttuu edelleenkin Suomen sisäpolitiikkaan mm. tukemalla rahallisesti ruotsin opetusta maamme kouluissa ja palkitsemalla ainoastaan ruotsinkielisiä kulttuurin, taiteen tms. alalla toimivia henkilöitä.
Suomi itsenäistyi Venäjän keisarikunnasta, mutta Ruotsista se ei koskaan ole itsenäistynyt. Valtio, jossa vaikuttaa edelleenkin 200 vuoden takaisen valloittajan perinne, ei voi olla itsenäinen, eikä sitä sen vuoksi kannata juhlia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kirjoita selvästi ja kohteliaasti