torstai 8. tammikuuta 2009

Romanien välienselvittely

Jyväskylän ammuskelussa kyse olikin vain mustalaisten välisistä riidoista, jotka selvitettiin asein. Tämähän ei kuitenkaan ole mitään uutta, vaan se vain kuuluu mannekulttuuriin. Eräs manne kehuikin kerran: "Se on laaki ja vainaa, kun meikämanne ampuu."

Ennen kaikkialla näkyneet ja huomiota herättäneet mustalaiset ovat "kadonneet" jonnekin. Syy on tietenkin somaleissa ja muissa neekereissä, jotka ovat vieneet mannen perinteisen paikan.

Luonnossa on havaittavissa erilainen floora ja fauna maantieteellisen sijainnin mukaan. Kasvisto ja eläimistö ovat hyvin pitkän ajan kuluessa sopeutuneet vallitseviin olosuhteisiin. Joskus jokin kasvi tai eläin on joko vahingossa tai tarkoituksellisesti siirretty uuteen paikkaan, jolloin siitä on tullut ns. vieraslaji. Jos uusi laji ei sopeudu, se menehtyy. Toisinaan käy kuitenkin niin, että uusi laji menestyy liiankin hyvin ja alkuperäislajien kustannuksella, niin että se lopulta syrjäyttää jonkin alkuperäislajin.

Näin näyttää käyneen Suomen mustalaisille: ne ovat hävinneet lajienvälisessä kamppailussa somaleille ja muille neekereille.

P.S. Kuva on erittäin harvinainen: siinä on mustalaisia työnteossa.

1 kommentti:

  1. Se on vähän niinkuin valtion virkamiehen hiki, ei ole tavattu vielä mistään ja on kultaakin kalliimpaa

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter