torstai 1. tammikuuta 2009

Rajalan oikeus ei vielä voittanut

"Oikeus voitti" otsikoi oululainen kansanedustaja Lyly Rajala blogikirjoituksensa, joka koskee Helsingin Sanomien neljän toimittajan kunnianloukkaussyytettä. Pitäisihän Rajalankin, joka on toiminut aikaisemmin mm. muusikkona, radiojuontajana ja taksikuskina, tietää yhtenä 200 lainsäätäjästä, että oikeutta ei vielä ole käyty.

Kyse on vasta syytteestä, jota tullaan käsittelemään (ensin) alioikeudessa, jossa päätetään "voittaja", joka on toinen osapuolista syyttäjä tai HS. "Häviäjä" tuskin tyytyy tuomioonsa, vaan tätä naurettavaa asiaa käsitellään sitten seuraavaksi hovioikeudessa jne.

Rajalan touhuja seuranneena ei ole vaikea uskoa lehtijutun paikkaansapitävyyttä. Miksipä maan valtalehti kirjoittaisi perättömiä asioita? Näyttää vähän siltä, että tässä toistuu "piikki"-Räsäsen tapaus, jossa mm. SHL:n johtaja Esko Aho vaati STT:ltä korvauksia ja saikin perusteettomasti niitä hieman. KRP on hiljattain ottanut asian uudelleen tutkittavaksi, joten ehkäpä tässäkin tapauksessa oikeus lopulta "voittaa".

Onko Rajalla mitään muuta motiivia kuin kauna Helsingin Sanomia vastaan? Sanomalehdet eivät kohta uskalla uutisoida enää mistään, ja käpälöijät voivat rauhassa jatkaa "harrastustaan", josta harrastuksen kohteet eivät tosin ole kovin otettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter