perjantai 20. helmikuuta 2009

Ahtisaari Somaliaan?

Kansakoulunopettaja, suurlähettiläs, YK:n apulaispääsihteeri, Namimbian itsenäistymissuunnitelman valvoja ja kunniakansalainen, Suomen 10. presidentti, nobelisti ym. ym. Martti Ahtisaari on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi toiminnastaan rauhanneuvottelijana mm. Indonesiassa ja Kosovossa.

Somalia näyttää tällä hetkellä olevan maan epävakaan tilanteen vuoksi (mikä ei tosin ole mitenkään epätavallista millekään Afrikan valtiolle) vakava uhka Suomen sisäiselle turvallisuudelle.

Jos maan olot saataisiin vakautettua keskimääräiselle afrikkalaiselle tasolle, mikä ei tietenkään vastaisi mitään länsimaisen demokratian valtion tasoa, elintasosiirtolaisuus saataisiin lakkautettua ja Suomessa olevat somalit voitaisiin palauttaa takaisin omiensa joukkoon omaan maahansa, jossa somalilla tulisi toimeen, islamia saisi harjoittaa vapaasti ja vääräuskoisia suomalaisia ei enää tarvitsisi katsella eikä sietää.

Ahtisaari on kolmen vuoden ajan toiminut suurlähettiläänä Somaliassa, jonka pitäisi siten olla hänelle tuttu valtio.

Nyt heitetäänkin Ahtisaarelle iso haaste: onko hänellä kanttia palata takaisin Somaliaan järjestelemään somalien asiat kuntoon? Maahan pitäisi saada yhtenäinen hallinto, jotta Suomessa maanpaossa olevat voisivat palata kotimaahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter