lauantai 21. helmikuuta 2009

Somalian piraatit

Somalimerirosvojen käsistä vapautuneet merimiehet kertoivat yli neljä kuukautta kestäneestä vankeudestaan.

”He olivat kuin lapsia.”
”He olivat ammattitaitoisia mutta huonohermoisia ja khat-huumeesta riippuvaisia rosvoja.”

Lääkintämiehenä toiminut merimies paikkasi rosvojen pikku haavoja ja hoiti heidän malariaansa ja sukupuolitautejaan.

Samaisen kokkinakin toimineen merimiehen mukaan pilahvi eli riisi-kasvispaistos vuohenlihapaloilla, joka lieneekin paikallinen versio ählämien herkusta kebabista, oli rosvojen herkkua. Suurin herkku oli kuitenkin khat-huume, jota kaapattuja aluksia kauempana tarkkailleen amerikkalaisen sota-aluksen miehistön piti tuoda somaleille, jotta nämä eivät olisi alkaneet kiukutella lasten lailla.

Suomessa vakiintuneen käytännön mukaan em. somalimerirosvoja ei saisi kutsua rosvoiksi, koska sehän voisi olla heitä loukkaavaa ja jokin ylä-voltalainen saattaisi ajatella, että kaikki suomalaiset ovat rasisteja, ja sitähän Suomessa ei haluttaisi, että edes joku saattaisi pahoittaa mielensä, vaan heitä pitää sen sijaan kutsua merialan yrittäjiksi.

Eikö heitä voitaisi yrittää houkutella Suomeen paikkaamaan pahenevaa työvoimapulaa? Yrittäjiä ja yrittäjähenkisiä tarvitaan aina – oli lama tai ei. Toppa khatia päivässä pitäisi varmasti somalin kuin somalin tyytyväisenä. Lisäbonuksena ilmainen työterveyshuolto, joka hoitaisi neekerisankkerinkin kuntoon.

2 kommenttia:

  1. Turkulainen (somalialaissyntyinen) Wali Hashi piipahti Somaliassa (ilmeisesti Ylen kuvausryhmän kera) tutustumassa merirosvojen arkielämään, mistä Turun sanomat kertoi. Hashi kertoo merirosvojen olevan tavallisia perheenisiä, jotka eivät erotu muista millään tavalla eikä hän olisi tiennyt autonkorjaajaakaan miljonääri-merirosvoksi ellei joku sitä tietoa olisi hänelle erikseen antanut.

    VastaaPoista
  2. "Hashi kertoo merirosvojen olevan tavallisia perheenisiä, jotka eivät erotu muista millään tavalla"

    Niin...eiköhän toi kerro sit aika paljon noista sompuista..jos tavalliset perheenisät kidnappaa porukkaa ja pureskelee khatia pävittäin...lisää vaan tänne Suomeen noita saastoja.
    T:Rasisti ja YLPEE siitä.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter