perjantai 27. helmikuuta 2009

Mikä on totuus?

Kaksi sisarusta on tuomittu ehdolliseen vankeuteen heidän väitettyä kauppias Vesa Keskisen raiskanneen heidät toukokuussa 2007 kotonaan Töysässä.

Oikeus tuomitsi nuoremman naisen väärästä ilmiannosta viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Vanhempi sai 80 päivää perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Lisäksi oikeus määräsi naiset maksamaan Keskiselle 18 000 euroa korvauksia kärsimyksistä.

Näin ”toteutuu” oikeus Suomessa. Tässä pitää paikkansa vanha väittämä, että laki ja oikeus eivät ole tasaveroisia kaikille kansalaisille.

Jos Keskisen tilalla olisi ollut Joensuussa kebab-kojua pitävä maahanmuuttajaählämi ”Hassan”, tätä toista oikeuskäsittelyä ei koskaan olisi tarvinnut pitää. Tämä allahin lahja Suomelle olisi ”todennäköisin syin epäiltynä” tuomittu kahdesta väkisinmakaamisesta kolmen vuoden vankeusrangaistukseen. Valituksen jälkeen kakkua olisi aina tullut vuosi lisää seuraavissa oikeusasteissa.

Tyttärien tarina ”väitetystä” raiskauksesta on ilmeisesti poikennut selvästi toisistaan rangaistuksien erilaisuuden perusteella. Vahingonkorvaus on täysin tarpeeton, koska Keskisellä lieneekin ”hyvät tulot”. Naisille se on vain ylimääräinen taloudellinen rangaistus varsinaisten rangaistuksien lisäksi.

Keskinen ei kerää ainakaan Zululta sympatiapisteitä vaadittuaan (ehkä vielä suuremman) ja saatuaan noin suuren vahingonkorvauksen. Vahingonkorvauksen saa nimittäin ainoastaan vaatimalla sitä oikeudessa. Jos sitä ei vaadi, ei sitä oikeuskaan määrää.

Jos joku lähiseudulla asuva kansalainen kokee tuomion ja vahingonkorvauksen vääriksi, hän voi ostaa kaljansa jostakin muusta kaupasta.

On vaikea sanoa, mikä on totuus? Mitä tapahtui todella toukokuussa 2007 Töysässä? Sen tietävät vain tuomitut sisarukset ja Keskinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter