maanantai 23. helmikuuta 2009

Ryöstö Kalliossa

”Keski-ikäinen mies ryösti puukolla uhaten naisen Helsingin Kalliossa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Ryöstö tapahtui Toisen linjan alkupäässä kello kahden aikaan. Helsingin poliisin päivystävän komisarion mukaan tummiin pukeutunut ryöstäjä sai saaliikseen naisen käsilaukun. Nainen ei tuntenut miestä entuudestaan”, kertoo HS.

Se oli hieman samanlainen tapaus kuin Oulun ryöstö. Ryöstäjiä oli nyt tosin vain yksi. Jos tekijä oli ”suomalaistaustainen”, hän uskalsi ainakin harjoittaa ”liiketoimintaansa” yksin tarvitsematta avukseen kolmea takaneekeriä.

Miksi uutisessa ei sitten kerrottu, että ryöstäjä oli ”suomalaistaustainen”? Nyt epäily kohdistuu kaikkiin, joilla on jonkinlainen ”tausta”.

1:4-suhde kuvannee hyvin suomalais-somali-suhdetta: työhön, jonka tekee yksi suomalainen, tarvitaan neljä somalia. Suhde on kuitenkin käytännössä vielä tätäkin suurempi.

”Tummiin pukeutunut” ryöstäjä. Mitähän tämä mahtaa tarkoittaa? Onko tämä Helsingin Sanomien keksimä uusi termi ”maahanmuuttajataustaiselle”?

Ehkäpä tämän jälkeen maahantunkeutujia voidaankin yksinkertaisesti alkaa kutsua ”tummiin pukeutuneiksi” tai ”tummiin pukeutunut -taustaisiksi”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter