Koska Nokian vaatiman sähköpostien urkintalain läpimeno on varma jo pelkästään keskustan ja kokoomuksen äänillä (101), valveutuneiden ja kansalaisoikeuksiensa rajoittamisesta huolestuneiden kansalaisten tulisi ryhtyä koviin toimiin matkapuhelinyhtiö Nokiaa vastaan. Laki säädetään nimittäin pelkästään Nokian vaatimuksesta, eli Nokia on se taho, jota tästä tulisi rangaista. Vaikka mukana on saattanut olla muitakin ”suuryrityksiä”, ne eivät olisi edes yhdessä saaneet lakia aikaan ilman Nokiaa.
Vaikka lain merkitys tavalliselle kansalaiselle ei ehkä olisi ainakaan vielä kovin merkityksellinen, se olisi kuitenkin yksi lisäaskel kohti tulevaisuuden valvontayhteiskuntaa, jollaista kukaan ei varmastikaan haluaisi.
Kovat toimet ovat Nokia-puhelimien ostoboikotti ainakin tämän vuoden ajan. On luultavaa, että jokaisen kansalaisen nykyinen Nokia-puhelin toimii ainakin vielä vuoden, mutta jos Nokia-kapula sattuisikin rikkoontumaan, kaupoissa olisi tarjolla muita puhelinmerkkejä. Jos boikotti toimisi hyvin, se voisi jopa saada Nokian vaatimaan haluamansa lain kumoamista.
Suomen myynti Nokian koko myynnistä on mitätön ja käytännössä merkityksetön, mutta jos Suomen myyntiin tulisi jyrkkä lasku tänä vuonna, se olisi kuitenkin selvä imagotappio Nokialle, jonka puhelimien päätuotekehityspaikka Suomi (ainakin vielä) on. Se olisi myös viesti muille yrityksille ja kansanedustajille, että Suomen kansalaiset eivät niele ihan mitä vain.
Miksiköhän Nokia ei vaadi samanlaista lakia kaikissa muissakin maissa, joissa se toimii? Olisikohan asia niin, että Nokian taloudellinen ja poliittinen painoarvo muissa maissa on lähinnä kuin ilmavaivaisen kärpäsen pörinää Saharan autiomaassa eikä se sen vuoksi viitsi edes yrittää sitä?
Nokia boikottiin. Älä osta Nokian valmistamaa puhelinta tänä vuonna!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kirjoita selvästi ja kohteliaasti