maanantai 9. helmikuuta 2009

Open water

TV2 esitti lauantaina tositapahtumiin perustuvan Open water -elokuvan, jossa amerikkalaispariskunta lähti avomeren sukellusretkelle Bahamasaarilla. Tosin vain elokuvan alku ja loppu pohjautuivat tositapahtumiin, muu osa elokuvasta oli käsikirjoittajan fiktiota siitä, mitä olisi voinut tapahtua.

Neekerin (Davis) ohjauksessa ollut vene ajoi avomerelle, jossa veneessä olleet 20 sukeltajaa pääsivät harrastuksensa pariin. Samainen neekeri-Davis piti kirjaa veteen menijöistä ja sieltä palaavista, minkä tarkoituksena oli se, että pois lähdettäessä kaikki tulisivat mukaan veneeseen eikä kukaan jäisi haiden ruuaksi.

Ilmeisesti neekerien apukoulussa ei ollut opetettu laskemaan 20:een asti, minkä vuoksi 18 vedestä noussutta sukeltajaa olivatkin neekerin mielestä 20 ja elokuvan päähenkilöt, Daniel ja Susan, jäivät sukelluksiin, kun Davis käynnisti veneen ja lähti viemään muita takaisin maihin.

Noustuaan pinnalle, vaikkakin vasta sovitun ajan jälkeen, sukeltajat kokivat elämänsä yllätyksen: venettä ei näkynyt missään. Siitä alkoi piinaava odotus.

Huonostihan siinä kuitenkin kävi, ja pariskunta joutui kalojen ruuaksi, vaikka neekeri-Davis huomasikin seuraavana aamuna veneessään Danielin ja Susanin laukut ja neekerin hitaan järjenjuoksun jälkeen käynnistettiin mittavat mutta turhat pelastustoimet.

Tarinan opetus: kannattaa katsoa, kenen veneeseen menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter